Egyre durvább a helyzet a lengyel–fehérorosz határon. Hétfő reggel a fehérorosz erdőkben összegyűlt migránsok tömegei indultak el a Bruzgi–Kuznica határátkelő felé. Információk szerint elterjedt közöttük a hír, hogy a lengyelek ma beengedik őket az országba.

A wPolityce című lengyel lap beszámolója szerint a lengyel belügyminisztérium arról adott tájékoztatást, hogy a migránsok erőszakosan próbáltak áttörni a határkerítésen. A kerítést ostromló migránsok állítólag azt kiabálták, hogy „Németország”.

Közben úgy tűnik, hogy a lengyelországi ellenzék a magyar baloldal módszereit követi, és a migránsok oldalára áll…

Az Új Baloldal (Nowa Lewica) nevű párt vezetője, Andrzej Rozenek például arról értekezett a Twitter-oldalán, hogy a kialakult helyzetből „két diktátor profiltál, egy Minszkben, egy pedig Varsóban”.

Litvánia csapatokat vezényel a fehérorosz határra, hogy felkészüljön a migránsok esetleges beáramlására. Sajtótájékoztatóján a balti ország belügyminisztere, Agne Bilotaite elmondta, a litván kabinet azt is megvitatja, hogy szükségállapotot hirdessenek-e a Fehéroroszországgal határos övezetben.

A litván hatóságok biztonsági okokra hivatkozva nem kívánták közölni, hogy hány katonát készülnek kivezényelni, és pontosan hová.

Forrás: 888.hu

Kép: The Guardian