A Fidesz Budapest közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Karácsony Gergely által egy személyben jóvá hagyott frankfurti villamosbeszerzés ügyében 150 milliós bírságot szabtak ki és a rendőrség is nyomoz az ügyben.

„Emlékeztek a frankfurti villamosok beszerzése körüli botrányra? 150 milliós bírság lett a vége, a készenléti rendőrség is nyomoz a villamosmutyi ügyében. Ezek voltak azok a használt járművek, amelyek 7 milliárd forintos beszerzéséről Karácsony Gergely júniusban, a rendkívüli jogrend utolsó napján, egy személyben döntött. Az ügy már akkor is magán viselte a baloldali városvezetés minden kézjegyét:

A demokratikus út megkerülése: bár közgyűlést is összehívhatott volna megvitatni a kérdést, Karácsony inkább nem bízta a véletlenre, egy személyben döntött.

Szakmaiatlan előkészítés: hamar kiderült, hogy Frankfurt is azért selejtezte le a villamosokat, mert azok nem klimatizálhatók, ezért nyáron nagy bennük a forróság.

Mutyigyanús beszerzés: már nyáron gyanús volt, hogy a közbeszerzés jogszerűtlenül lett kiírva, már a kiírás során előkészítve a frankfurti villamosok számára a sikeres pályázást.

Most mindez bebizonyosodott: a Közbeszerzési Döntőbizottság több súlyos jogsértést is feltárt a BKV-nál a villamosmutyival kapcsolatban. Nemcsak 150 millió forintos bírságra kötelezte, de a Készenléti Rendőrség is nyomozást rendelt el „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” bűntett gyanúja miatt.

A kérdés a szokásos: Mikor lesz végre felelőse a budapesti közlekedési cégek körüli sorozatos botrányoknak? Hogyan fogja megtéríteni Karácsony Gergely és a városvezetés a most már körülbelül 300 milliós közbeszerzési bírságokat a budapestiek számára, akik így számos fejlesztéstől, minőségi közösségi közlekedéstől esnek el?

Mikor hagyja abba a baloldal a másra mutogatást és kezdenek el dolgozni a budapestiek érdekében?”

(Címkép: Wikipedia)