A Szent Angéla Budai Ferences Énekes Iskola, a Szent Angéla Gimnázium Kórusa, az öregdiákok Szent Angéla Kórusa, valamint a szülők kórusa jótékonysági koncertet adott a budapesti Szent Imre templomban.

Sok embert megmozgatott a Covid-árvák megsegítéséért rendezett jótékonysági koncert. „A hosszas felkészülés és az online órák korlátozottsága után a gyermekekben óriási volt a vágy, hogy végre együtt, élőben is megszólalhassanak a művek” – mondta el a Vasárnap.hu-nak Semjénné Menus Gabriella karnagy.

Nem volt könnyű a felkészülés – tette hozzá. Jelentős nehézséget jelentett az is, hogy összesen négyszer volt lehetőség zenekaros próbák megtartására, de a délelőtti próbákon a felnőttek, a szülők kórusa nem is tudott jelen lenni. Így a teljes énekkar is vasárnap délután, a koncerten hallotta a műsort teljes egészében.

A legnagyobb kihívást mégis az jelentette, hogy az elmúlt évben a kórusok szüneteltek, az oktatás is szinte kizárólag online folyt. A virtuális terekben tartottuk a próbákat úgy, hogy szólamonként felvettük a tételeket, majd elküldtük a hanganyagot a gyerekeknek. Mindez roppant körülményessé tette a tanítást és a tanulást egyaránt.

Úgy tapasztaltam, hogy a nehézségeknek volt pozitív hozadéka is. Ebben az időszakban mindenkinek nagyobb felelősséget kellett vállalnia a közös célok érdekében. A diákok jobban megtanulták a saját szólamukat, mert tudták, sok múlik rajtuk. Ez a hozzáállás zeneileg is magabiztossá tette őket.

A hosszas felkészülés és az online órák korlátozottsága után óriási volt bennünk az a vágy, hogy végre együtt, élőben is megszólalhassanak a művek. A jótékonysági koncerttel a Regőczy Alapítványon keresztül a Covid-árvákat kívánják támogatni.

Forrás/vasarnap.hu

Forrás/vasarnap.hu

Ez egy egyházi iskola – mondta,  és mint ilyen, a gyerekeket folyamatosan arra neveljük és szoktatjuk, hogy az elesetteket, a szegényeket, a betegeket pártfogolni kötelessége a keresztény hívőnek. Ilyen értelemben ez a fajta „érzékenyítés” nálunk már többszáz éves hagyomány.

Iskolánk alapítása óta mindig jelen volt a valamilyen cél érdekében történő jótékonykodás.

A kórusunk többször volt például Kárpátalján, ahol egy ferences óvoda javára ajánlottuk fel az adományokat, de budapesti templomokban énekelve is gyűjtöttünk már. Ilyen értelemben a jótékonysági koncert adása nem volt szokatlan. A koronavírus-járvány és annak tragikus hatásai a gyermekek előtt sem ismeretlenek, az eseményekkel ők is találkoznak. Szinte mindenkinek a családjában volt már megbetegedés. A fiatalok ismerik a helyzet komolyságát, tudják, hogy nem mindenkinek sikerül felépülni a betegségből.

A jótékonykodók a Ferences Rendtartomány adományszámlájára (számlaszám: 11600006-00000000-28408844) utalhatnak. Ha ezt a támogatási formát választják, akkor kérjük, hogy a közleményben mindenképp tüntessék fel a „COVID ÁRVÁK” megjegyzést. Az összegyűlt adományt december 2-a után, a koncerten összegyűlt pénzzel együtt juttatjuk el a Regőczy Alapítványhoz. Ezúton is köszönünk minden jószándékú adományt!

Forrás és kép: vasarnap.hu