A svéd lakberendezési áruház a Twitteren robbantott, amikor egy olyan fotót tett közzé, amelyen egy Angela Merkelhez hasonló női alak csücsül egy kényelmes IKEA fotelben. Zseniális reklámfogás!

A finom humorral spékelt bejegyzés a vállalat németországi profilján jelent meg. Az IKEA vélhetően arra céloz vele, hogy miután Angela Merkel 16 év kancellárkodás után nyugdíjba vonult, végre lesz ideje otthon, a kényelmes fotelben ücsörögni. Meg is mutatták, hogy a gyakorlatban ez hogy néz ki – természetesen egy saját termékkel, egy klasszikus fülesfotellel illusztrálva. Mondanunk sem kell, hogy a posztot rengetegen megosztották, köztük Carl Bildt, Svédország egykori miniszterelnöke is.

Fotel, amiben kényelmesen ücsöröghet a nyugdíjas

A lakberendezési cég reklámfotóján egy Merkelre hasonlító nő üldögél egy kényelmes, szürke füles fotelben. Hozzá a szöveg: Végre otthon! Az IKEA immár ikonikus, rendkívül kedvező áron (54.999 Ft) kapható STRANDON fotelje természetesen a magyar kínálatban is szerepel.

Twitter

Forrás: Twitter

Az ülőalkalmatosság hat színváltozatban (bézs, szürke, méregzöld, sötétkék, sárga, illetve fekete-fehér kockás) hozzáférhető. Hogy Angela Merkel miért a szürkét kapta, azon lehet gondolkodni, de talán irányadó lehet egy nem éppen hétköznapi kifejezés magyarázata. Történetesen a szürke eminenciás kifejezésre gondolunk, mely a WikiSzótár szerint:

„Létezik egy olyan elképzelés, hogy a világot szürke eminenciások irányítják. A szürke eminenciás kifejezésben a szürke arra utal, hogy a nyilvánosság számára nem nyilvánvaló, hogy a személy hatalommal bír.”

Angela Merkel pihenés közben is éber

A szellemes poszt kitalálóinak még arra is volt gondjuk, hogy az Angela Merkel dublőrje pontosan úgy tartsa a kezét, miközben a fotelban ül, mint a leköszönt kancellár.  No persze a szövegezésben is akad még néhány csavar. Ezt a mondatot adták ugyanis Angela Merkel szájába:

„Ide tudnád adni a színházi látcsövemet, hadd lássam, hogy elég szorgalmas-e ez az Olaf?”.

Mindezzel a volt kancellár opera iránti rajongására, illetve szociáldemokrata utódjára, Olaf Scholzra célozhattak.

Forrás: lakaskultura.hu

Kiemelt kép: Shutterstock