Márki-Zay Péter operatív igazgatójának ingatlanába, míg Barkóczi Balázs DK szóvivő párttársa, Hajdu László volt polgármester lakásába jelentkezett be

Márki-Zay Péter lett a baloldali összefogás első számú voksturistája, formálisan, lakcímét tekintve elbúcsúzott hódmezővásárhelyi lakcímétől, és Budapest XV. kerületé­ben vert tanyát mozgalma operatív igazgatójának az ingatlanában. A fiktív lakcímbejelentés korábban bűncselekménynek számított, számolt be minderről a Pintér Gábor fideszes fővárosi képviselő egy videóban.

Rámutat: a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) bírálta az Országgyűlés döntését, miszerint megszüntették a fiktív lakcímbejelentés büntetőjogi tényállását, amellyel a Fidesz valamiféle választási csalásnak ágyaz meg.

Mik a tények, teszi fel a kérdést Pintér, kik létesítettek Budapest XV. kerületben fiktív lakcímet, kik írattak be XV. kerületi címet lakcímkártyájukba úgy, hogy ténylegesen nem is itt élnek? Barkóczi Balázs, a Demoktratikus Koalíció szóvivője, országgyűlési képviselőjelöltje Hajdu László, a DK országgyűlési képviselőjének ingatlanjába jelentkezett be úgy, hogy ténylegesen Isaszegen él.

Pintér Gábor nagyobb halat is kiszúrt. Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Mindenki Magyarországa Mozgalom operatív igazgatójának, Vékás Sándornak rákospalotai ingatlanjába jelentkezett be úgy, hogy ténylegesen Hódmezővásárhelyen él. Amit tettek, bűncselekmény, – fogalmaz a fővárosi képviselő – de Magyarországon senkit nem lehet felelősségre vonni olyan cselekményért, amely az elbíráláskor már nem számított bűncselekménynek.

Márki-Zay Péter így a baloldal első számú voksturistája lett. A baloldali előválasztás első fordulójában a szabályok értelmében fiktív lakóhelyén, Budapest XV. kerületében kellett leadnia voksát a körzet képviselőjelöltjére és persze önmagára is, miközben erről az apró lakcímváltozásról nem számolt be hódmezővásárhelyi választóinak.

Forrás, teljes cikk és kép: magyarhirlap.hu