A gazdaság újraindításáról és a foglalkoztatottságról számol be a Magyarország Kormánya oldal legújabb videójában Menczer Tamás államtitkár szombaton.

A beruházásokért világszinten óriási verseny zajlik, de Magyarország vonzó célpont: köszönhetően az alacsony adóknak, a politikai stabilitásnak és a szorgalmas, tehetséges magyar munkavállalóknak, mutatott rá az államtitkár.

A bukott baloldali kormányokkal ellentétben az Orbán-kormány a beruházások ösztönzésével munkahelyeket teremtett, és a munkahelyeket a koronavírus alatt is megvédtük, vagy ahol nem sikerült megvédeni, újakat teremtettünk – emelte ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer azt is tudatta: a gazdaság újraindítása sikeres volt, ennek köszönhető, hogy ma Magyarországon 4,7 millió ember dolgozik, ez történelmi rekord, majd 1 millióval többen dolgoznak, mint ahányan dolgoztak 2010-ben.

Azt is elmondta, hogy Magyarország a külföldi beruházóknak is vonzó célpont, köszönhetően az alacsony adóknak, a politikai stabilitásnak és a szorgalmas, tehetséges magyar munkavállalóknak. Már idén is 58 új beruházásról született pozitív döntés, amelyek több mint 9 ezer új munkahelyet teremtenek majd.

Közölte azt a friss adatot is, hogy 156 üzleti szolgáltatóközpont működik az országban, 70 ezer embernek adnak munkát és ez 50 százalékos növekedés, mindössze öt év alatt.

„Magyarország előre megy, nem hátra” – fejezte be az államtitkár.