A napokban olvastam a Mandineren, hogy bevallottan provokálni szeretne vele, ezért kezdett sárga csillagot viselni egy oltatlan férfi. „Beszélgetést, párbeszédet, gondolkodást, együttgondolkodást” – írja Ertsey Attila a Facebookon közzétett bejegyzésében. A férfi szerint ugyanis ő és a többi ember, aki nem oltatta be magát „ki van rekesztve a normális életből”, mert nem mehet például termálfürdőbe, koncertekre.

Fura a hozzáállás eleve a sárga csillaggal, mert azért a két dolgot nem igen kellene összekeverni!

A normális életből való kirekesztésről meg csak annyit, hogy normális társadalmakban a többség akarata szokott érvényesülni, márpedig tény, hogy több mint 6 millió ember beoltatta magát, csak azért, hogy némileg normálisabb életet élhessen. Persze az oltatlanok miatt az ő életük sem könnyű. Nem beszélve arról, hogy éppen az oltatlanok miatt mennyire túlterhelt az egészségügy és az ott dolgozók minden igyekezete ellenére nem tudnak időben megfelelő ellátást nyújtani az arra rászorultaknak. Márpedig nekik is joguk lenne ahhoz, hogy minél előbb enyhítsék fájdalmaikat, kezeljék betegségeiket. De ez az oltatlanokat nem érdekli, viszont, ha covidosok lesznek, elvárják, hogy 0-24 órában velük foglalkozzanak. Milyen alapon is?

Nos, aki úgy érzi, hogy ki van rekesztve a normális életből, mert nem oltatja be magát, menjen el innen, mondjuk egy olyan országba, ahol kötelezővé teszik az oltást. Egyre több ilyen hely közül lehet válogatni és ott be lehet állni a kisebbségi hőbörgők közé, de az sokba fog kerülni.