„2022-ben kegyetlen ütközetek várnak azokra, akik meg akarják védeni saját identitásukat. Ezen a téren Magyarország egy évtizede hadban áll. Ne legyenek illúzióink, ma egy brutális identitásháborúban vagyunk. Tisztán látszik, hogy a végcél a fehér ember kultúrájának a teljes felszámolása – nyilatkozta Bogár László közgazdász, akivel az idei év várható eseményeiről, a legfontosabb kihívásairól, az európai identitásválságról és narratívák világháborújáról beszélgetett Tóth Gábor. Az írás a Vasárnap.hu portálon jelent meg, amelyből néhány részletet idézünk.

A közgazdász többek között azt mondta:

Az egész világunkban többnyire ellentmondásos, sőt egymást teljesen kizáró elbeszélésmódok lettek az uralkodók. A migráció, a klíma és a vírus kérdésében óriási társadalmi és politikai erők feszülnek egymásnak. Az elmúlt években kiderült, hogy ezekre a jelenségekre adott válaszok nem feltétlenül állják meg a helyüket, mert azokat tömegek nem fogadják el. Sokan vannak, akik nem ismerik el azt, hogy a bolygónk felmelegedését az emberi tevékenység okozza, valamint azt sem, hogy a védőoltások hatékonyak.

A narratívák tekintetében tehát egy globális világháború folyik, mely a következő évben minden bizonnyal ki is fog teljesülni.

A globális hisztéria, a szorongás, a félelem, az aggodalom és a harag tehát 2022-ben is velünk marad. Az indulat, a negatív szellemi energiák nagyon veszélyesek, mert elhomályosítják az ítélet alkotásunkat, azt, amire igazán nagy szükségünk lenne, akkor, amikor krízishelyzetben kell cselekednünk. Könnyű belátni, hogy ha nem tudjuk helyesen megítélni a körülöttünk lévő világot, akkor nem tudunk helyesen dönteni sem.

A narratívák világháborúja zajlik?

Pontosan, ez pedig együtt fog járni az emberiség utolsó identitásháborújával is. Ez az a háború, ahol a családot, a nemzetet és az európai-keresztény kultúrát kívánják végérvényesen felszámolni. Mindezek a tendenciák ellentétesek a Magyarországon általános Isten, haza, család jelszavaival. A magyar kormány által szorgalmazott családközpontúság, a nemzeti értékek megtartása, a vallásgyakorlás támogatása sokak nemtetszését kiváltotta már az elmúlt években.

Mára elérkeztünk egy olyan ponthoz, hogy a fenti három sarokkő mellett emberi önazonosságunk legalapvetőbb részét is kikezdik. Ez pedig nem más, mint a nemi identitás.

Ne legyenek illúzióink, ma egy brutális identitásháborúban vagyunk. Tisztán látszik, hogy a végcél a fehér ember kultúrájának a teljes felszámolása. A legszomorúbb ebben pedig az, hogy ezeknek a lobbiknak olyan intézményrendszerek álltak az élére, mint maga az Európai Bizottság vagy éppen az Európai Parlament. Könnyű belátni, hogy a globális erők nem akarják Európát és értékeit megtartani, éppen ellenkezőleg, már megkezdték azok megsemmisítését.

Ebben a háborúban kegyetlen ütközetek várnak azokra, akik meg akarják védeni saját identitásukat. Ezen a téren Magyarország egy évtizede hadban áll.

A teljes beszélgetést itt olvashatják el.

Kiemelt kép: Tóth Gábor, Vasárnap.hu