Bruck Gábor szerint a CIA az ellenzék oldalán beavatkozhat a választásokba. A balliberális körökben meghatározó kampánytanácsadó arról is beszélt, hogy „ha hat párt leül tárgyalni, akkor szeretjük, nem szeretjük, ott az osztályfőnök vagy az apuka a Gyurcsány”. Diáknyelven az ofő!

A 2010 előtti időkben balliberális körökben meghatározó – Demszky Gábornak és Medgyessy Péternek, legutóbb pedig Dobrev Klárának dolgozó – kampánytanácsadó, Bruck Gábor volt a KlubRádió szerda reggeli műsorának vendége, amelyben az április választásokról és ellenzéki esélyekről, kampányról beszélgettek. Többek között az alábbiak hangzottak el a tanácsadótól, a Mandiner szemlézésében:

„Jönnek az erdélyiek, oké, ők szerencsére csak listára szavazhatnak. Akárhogy nézem, jelent két mandátumot, ami sok. Nagyon sok.” (23:25)

„Gyenge az Orbán, nincs benne innováció.

Üti őket az EU, még nem tudjuk, hogy belép-e Amerika, vagy sem.. nem Trump az Amerika. Mondjuk az FBI vagy a CIA az Amerika ilyen esetben, tehát nem tudjuk.

Környező országokban azért elég jó ritmusban csinálták. Az a gyanúm, de erről semmit nem tudok, hogy néznek, ha elég erős az ellenzék, akkor be fognak lépni. Nyilvánosságra kerülnek olyan információk, aminek nem örül az, aki éppen hatalmon van. Ebből szerintem sokat tudnak, az a kérdés, hogy használják vagy nem.” (24:18)

A DK a legérettebb párt. […] Ha hat párt leül tárgyalni, akkor szeretjük, nem szeretjük, ott az osztályfőnök vagy az apuka a Gyurcsány.” (35:12)

Brucknak az elmúlt években már több botrányos megszólalása volt, 2020 áprilisában a Népszavában például azt írta, hogy

a kormánypárti szavazók primitív krokodilagyúak, augusztusban pedig azt, hogy

a tízmillió magyarból hétmillió tanulatlan, szegény, öreg vagy beteg.

Idén júniusban a Magyar Narancsnak adott interjújában arról beszélt, hogy a miniszterelnök fárad és egyre többet hibázik, az előválasztáson indulók közül pedig Dobrevvel, Karácsonnyal és Jakabbal is le lehetne győzni a kormányfőt.

2022Plusz:

Igen, már csak Brüsszel, a CIA, az FBI és ha úgy sem megy, akkor az amerikai hadsereg kell hozzá! Az ofő álmodja Álmos Joe-t, vagy Álmos Joe az ofőt?!

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt kép: Jóga-sziget

A teljes adás itt látható: