A Bivalyos Csárda elismert és nagy múltú vendéglátóhely volt Csillaghegyen. Tavaly év végén bombaként robbant a hír, hogy eladták. Az új tulajdonos pedig lebontotta a telken található jobb napokat is megélt épületet, amely mindössze két utcára található a Római-parttól, pedig az 1930-as évek óta működő csárda épületének egyes részei több száz évesek is lehettek – olvasható a Metropolban.

Az ingatlan egyébként évek óta üresen állt, senkinek nem érte meg kibérelni, hiszen nemcsak nagyon rozoga állapotban volt, de a bérleti díja is magas volt. A korábbi jobboldali polgármesternek, Bús Balázsnak szándékában állt a csárda felújítás, akár pályázati úton is, de a választások után az új DK-s polgármester elvetette ezt a gondolatot, és inkább megszabadult az ingatlantól, egyedi döntéssel.

A Metropol megkérdezett egy ingatlanszakértőt, aki megerősítette, hogy az óbudai önkormányzat a piaci ár nagyjából feléért adta el a történelmi csárdát, illetve annak telkét.

Az ingatlan megvételére egyetlen pályázó jelentkezett, akinek még úgy is nagyon kedvező volt ez az ár, hogy az elbontás költségeit ő állta. A Metropol információi szerint ugyanis soklakásos társasház fog épülni a Bivalyos csárda helyén.

A teljes írást itt olvashatják.

Kiemelt kép: Facebook/Csillaghegy régi fotókon

2022 plusz:

A Bivalyosról az utóbbi időben több cikk is megjelent, mindegyikben megemlítve, hogy a korábbi jobboldali polgármester megmentette volna, míg a jelenlegi DK-s polgármester egy szignóval eladta.

A kérdés csupán annyi: kinek?