A gyermekvédelmi törvény rendelkezéseinek megkerülésével folytatnák az LMBTQ-szervezetek az iskolákban folytatott genderpropagandájukat, amellyel az elmúlt években kiskorúak ezreit érzékenyítették az LMBTQ-propaganda iránt.

Az álcivil szervezetek rendszeres külföldi pénzügyi támogatással működnek – egyebek mellett a Norvég Civil Támogatási Alaptól és Brüsszeltől, az Európai Bizottságtól kapott pénzből. Szerdán közel tucatnyi LMBTQ-szervezet indított támadást az április 3-i gyermekvédelmi népszavazás ellen.

 A MAGYAR LMBT SZÖVETSÉG WEBOLDALÁRA FELTÖLTÖTT PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓK SZERINT TEVÉKENYSÉGÜKET TÖBB MILLIÓ FORINTTAL TÁMOGATTA TÖBBEK KÖZÖTT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG, A NORVÉG CIVIL TÁMOGATÁSI ALAP (NCTA), A SOROS-FÉLE NYÍLT TÁRSADALOM ALAPÍTVÁNY, VALAMINT A BRÜSSZELI SZÉKHELYŰ NEMZETKÖZI LESZBIKUS, MELEG, BISZEXUÁLIS, TRANSZ ÉS INTERSZEX EURÓPAI EGYESÜLET IS. 

 A Labrisz Leszbikus Egyesület – amely Magyarországon a gyermekek homoszexualitás iránti érzékenyítésének vezető szervezete – csak a 2013 és 2014 között futó Melegség és Megértés nevű programjukra 62,5 ezer eurót (mai árfolyamon több mint 23 millió forintot) kapott az NCTA-tól, s ez idő alatt 19 oktatási intézményben nagyjából ezer diákot befolyásoltak 44 LMBTQ-s tréningen. Az RTL Klub a Labrisz Leszbikus Egyesület működését bemutató tavaly nyári műsorában arról is beszámoltak, hogy minden évben körülbelül 40-50 iskolában végeznek hasonló tevékenységet.

Rédai Dorottya, a Melegség és Megértés program trénere az RTL Klub baloldali hírműsorában, a Híradóban azt hangoztatta, hogy nem vonatkoznak rájuk a múlt évben megszavazott gyermekvédelmi törvény azon intézkedései, amelyek tiltják a szexuális jellegű propaganda kifejtését – köztük a homoszexualitás népszerűsítését – a köznevelési intézményekben. Azonban az említett külföldi NGO-któl és politikai szervezetektől érkező pénzek mellett ennek már a Melegség és Megértés programleírásában használt konfrontatív, aktivista nyelvezet is ellentmond. Ebben egyebek mellett „heteroszexista elnyomásról” értekeznek, valamint arról, hogy „újult erővel” dolgoznak a saját erőforrásaik növelésén és a megfelelő marketingjén, hogy minél több helyre jussanak el.

A program keretében több ezer ismertetőt és tájékoztatót (valójában kampányanyagokat) is kiadtak magyar és angol nyelven. Szintén érdemes megemlíteni, hogy

A LABRISZ A PEDAGÓGUSOKNAK KÉSZÍTETT ÚTMUTATÓJÁBAN AZ EGÉSZ ISKOLAI KÖRNYEZETET LMBTQ-FOGALMAK MENTÉN IGYEKEZETT ÁTTEMATIZÁLNI. 

 A többi között olyan kérdéseket fejtegettek, mint a homoszexuális fiúknak veszélyes iskolai terek, vagy az anyák napja ünneplése olyan extrém helyzetekben, amikor valakinek két anyja vagy két apja van. Meseország mindenkié címmel pedig közfelháborodást keltő, gyermekeknek szánt LMBTQ-tematikájú mesekönyvet adtak ki 2020-ban.

Forrás: Origo

Kép: Facebook