Kunhalmi rasszista kampányba kezdett, néger rabszolgaként ábrázolta fideszes ellenfelét

Az MSZP társelnöke ismét „remekelt”. Ezúttal nem a helyesírással vagy éppen az ajtókkal gyűlt meg a baja: a szovjetlány egészen elképesztő kampányfogással rukkolt elő, amikor kormánypárti választási ellenfelét, Lévai István Zoltánt néger rabszolgaként ábrázolta. Kunhalmi akciója annak ellenére is vérlázító, hogy az egykori kommunista utódpárt tagja. Ez a fajta rasszista, gyűlöletkeltő kampányelem ugyanis még tőlük is szokatlanul aljas.

Egyelőre talány, miért gondolta úgy az MSZP társelnöke, hogy remek ötlet néger rabszolgaként beállítani a vele azonos választókörzetben induló fideszes képviselőjelöltet. Pikáns, hogy éppen a baloldali „logika” szerint Orbán Viktor egy gonosz krisztofasiszta despota, diktátor, hadúr, főúr és nyilván király akar lenni, bár tényként kezelik, hogy ez szinte már meg is valósult, hiszen a NER-lovagok hűségesküjével körülbástyázott miniszterelnök uralkodik az emberek felett. Az Orbán-féle holdudvarba beletartoznak az oligarchák, és persze a képviselők, akik bizony nem a kormánypárti embereket képviselik az Országgyűlésben (akik megválasztották őket), hanem csak a diktátort – mármint Orbán Viktort. Nyilván Önök is jól ismerik ezen gondolatmenet minden elemét – hiszen évek óta ugyanazt szajkózzák –, amelynek lényege az, hogy az összes kormánypárti képviselő a miniszterelnök rabszolgája. Még akkor is, ha csak képviselőjelölt.

Bár az eddigiek is igencsak meredek állításnak hangoznak a valóság ismeretében, de az igazán rázós rész még csak most következik. (Öveket bekapcsolni!) Kunhalmi bravúros szellemi csavarral oldotta meg a „Mit csinálj, ha az ellenfeledet rabszolgaként akarod bemutatni?” problémát, hiszen lazán néger rabszolgaként ábrázolta politikai ellenfelét. (Az elképzelés valószínűleg abból pattant ki, hogy milyen látványos lehet a XVIII. kerületben élőknek látni az éles különbséget K. Ágnes hófehér, mosolygó arca és a kormánypárti jelölt befeketített arca között.)

Az ominózus kreatív, amelynek üzenete messze földön hirdethette volna a szovjetlány indulásának és küldetéstudatának hírét… Csak nem jött be

A történeti hűség kedvéért pedig érdemes összehasonlítani Kunhalmi „Photoshop” Ági elszabadult kreatívját és a méltatlan, gusztustalan lejáratás célkeresztjébe került Dr. Lévai István Zoltánt.

Lévai István Zoltán amúgy/forrás/PestiSrácokk

Lévai István Zoltán amúgy/forrás/PestiSrácokk

A különbség mindenképp szembetűnő!

Felvetődik a kérdés, hogy a George Floyd halála után a fél Amerikát lángokba és utcai vandalizmusba fordító Black Lives Matter mozgalom vajon mit szólna Kunhalmi kampányához? Vajon hol vannak azok a bizonyos független civilek, akik máskor azonnal előmásznak sötét vackaikból, ha egy rendőr sandít egy pigmentáltabb delikvensre? Vajon ki és mikor fogja kikérni, hogy egy magát újraválasztatni akaró országgyűlési képviselő egyszerre rúgjon bele a rabszolgamúlt sebeit magukon érző emberekbe és a rasszista kirekesztés áldozataiba? Vajon ki fogja számon kérni Kunhalmin, hogy 2022-ben annyiba nézi a magyar főváros lakosait, hogy az ellenfelét néger rabszolgaként ábrázolva akarja lejáratni? Bár a kérdéseket nyilván költőinek szántuk, mégis elgondolkodtatóak. Kunhalmi akciója pedig pártállástól függetlenül minősíthetetlen és megengedhetetlen. Mindez ugyanis nem méltó egy politikai szereplőhöz, még akkor sem, ha egy szocialistáról van szó, és az sem menti fel, hogy Kunhalmi Ágnesnek hívják. (Nyilván értik, mire gondolunk…)

Nyitó képünkön: Kunhalmi Ágnes üzenete a XVIII. kerület szavazóinak.

Forrás és kép: PestiSrácok