A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. március 1-jén a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 191 határsértőt tartóztattak fel és 127 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. – olvasható a police.hu portálon megjelent legfrissebb összesítésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 10 esetben összesen 65 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Tompa Közúti Határátkelőhely, Katymár, Kelebia, Vaskút, Újmohács, Balotaszállás és Kiskunhalas közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 18 esetben összesen 86 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged-Gyálarét, Szeged, Ruzsa, Röszke, Szatymaz, Makó és Mórahalom közigazgatási területén.

Baranya megyében Mohás külterületén 4, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya külterületén 4, Pest megyében Hernádnál és Inárcsnál 22, és Vas megyében Sárvárnál 10 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, indiai, pakisztáni, marokkói és nepáli állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 10 esetben összesen 127 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 8 esetben 97 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 2 esetben 30 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el, embercsempészés miatt 4 személy ellen indult büntetőeljárás.

Forrás: police.hu