Amíg olyan náci karlendítést végző, és antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, mint Z. Kárpát Dániel (Zsiga-Kárpáti Dániel) vannak a pártban, addig a Jobbikban jelen van az antiszemita gondolkodás – olvasható egy az amerikai Jewish Voice hasábjain megjelent cikkben. A szerző azt is kifogásolja, hogy a Jobbik alelnöke mindezek után a baloldal közös listájának 10. helyén szerepelhet, hívja fel rá a figyelmet az Index.

A régi Jobbik új palackban címmel jelent meg egy írás a Jewish Voice című amerikai zsidó lap online felületén, amelynek szerzője a Jobbik antiszemitizmusával foglalkozik, hívja fel rá a figyelmet az Index. Mint írják, a cikket jegyző Kertész Martin azt kifogásolja, hogy a baloldal közös listájának 9. helyén egy antiszemita nézeteket valló politikus, Z. Kárpát Dániel szerepel.

Állítása alátámasztására a szerző egy olyan videót is beágyazott a cikkbe, amelyen a jobbik alelnöke jól láthatóan náci karlendítést végez, majd nevetni kezd.

A Jewish Voice-ban megjelent cikkben a szerző arra is emlékeztet, hogy a Jobbiknak neonáci problémája is van. Erre példaként a cigányság ellenében megalapított Magyar Gárdát idézik fel, amelyet a bíróság kellett, hogy betiltson 2009 nyarán.

A cikk kitér rá, hogy az elmúlt választási ciklusokban a Jobbik igyekezett tisztára mosni a róla a választókban kialakult képet, de a Jewish Voice szerzője szerint, amíg az olyan politikusok, mint Z- Kárpát Dániel, aki náci karlendítést végez, és antiszemita megjegyzéseket tesz, a Jobbik tagjai lehetnek, a szélsőjobboldali gondolkodás továbbra is jelen lesz a pártban.

Utóbbi utalás – írja az Index – feltételezhetően arra az esetre vonatkozott, amikor egy rendezvényen a Jobbik alelnöke arról beszélt, hogy a zsidók felvásárolják Magyarországot. Úgy fogalmazott:

Kivel írt alá társulási szerződést Orbán Viktor és csapata kétharmados kormányával? Hát Izraellel kérem szépen. Tehát amikor most már arról beszélünk, hogy felvásárolják Magyarországot, akkor láthatjuk, hogy egy tényszerű, átjátszható rendszer alakult ki, ahol ez valósággá válhat, még azok számára is megérthetően, akik eddig szkeptikusak és ezt összeesküvés-elméletnek tartották.

Z. Kárpát Dániel a Gyurcsány-listán a tizedik, de gyakorlatilag biztos, hogy továbbra is országgyűlési képviselő lesz.

2022Plusz: Úgy látszik készülődnek a fasiszta-kommunista eszmékkel felvértezett csapatai Gyurcsány vezérnek. Van előzmény! A második világháború után is a nyilasokból lettek a legkegyetlenebb ávósok, a kisnyilasok. József Attila óta tudjuk, hogy ez ugyanaz a bagázs. Vagy Bródyt is idézhetnénk visszanyaló fagyiként, hogy ezek ugyanazok!

Forrás: Origo

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd