Varga Judit is részt vett a Heves megyei Kápolna-Tenk összekötő út csütörtöki átadásán. A eseményen az igazságügyi miniszter azt hangsúlyozta, hogy Magyarország csak erős vidékkel lehet sikeres, hiszen az ország ereje a vidékben rejlik, mint fogalmazott, ez akár a nemzeti konzervatív kormány védjegyének is tekinthető, különösen figyelembe véve azt, hogy milyen utat járt be a magyar vidék a történelemben.

A tárcavezető szerint a kommunista ideológia alapján a vidéket meg kellett fosztani mindentől, ami tájegységbeli sajátosságát, kultúráját és életmódját kifejezi. Így elvesztette régi fényét, a tömeges államosítások pedig elvették mindazt, amiért sokak szülei és nagyszülei “vért izzadva” megdolgoztak. A rendszerváltoztatás után a baloldali kormányzás sem kedvezett a vidéknek: más eszközökkel ugyan, de újra mélyíteni kezdték a kistelepülések és a városok közti szakadékot, és elhibázott politikával, sorozatos megszorításokkal soha nem látott szegénységbe sodorták a falvakat, községeket, az ott élő embereket.

Végül 2010-ben az új, keresztény, konzervatív, nemzeti kabinet az emberekkel együtt megálljt parancsolt ennek a kudarcos sorozatnak azzal, hogy a széthúzás helyett az összetartást, a külföldi nagytőke kiszolgálása helyett a magyar emberek érdekeinek érvényesítését választotta

– közölte a tárcavezető. Jelezte: a kormány célul tűzte ki, hogy olyan országot hagyjon a következő generációkra, ahol a mai emberek gyermekeit és unokáit is biztos és kiszámítható jövő várja.

Ehhez azonban nem elegendők a szavak, tettekre van szükség: olyan intézkedésekre, amelyek hosszú távon is stabil lábakra helyezik a vidéket és az ott élőket

– hangsúlyozta Varga Judit. Kifejtette: ennek szellemében a kormány országos vidékfejlesztésbe kezdett és meghirdette az egyszerűen megpályázható, gyors lefutási idejű, rugalmas „Magyar falu programot”, amelynek hároméves összesített költségvetési kiadása mára meghaladja a hatszázmilliárd forintot. Közölte, a program sikeréhez elég körbe nézni akár Tenken is: megszépülnek játszóterek, megújulnak iskolák, óvodák, miközben soha nem látott útfejlesztések indulnak meg.

A 3208-as jelű, Kápolna-Tenk összekötő út felújításával régi adósságát törleszti a kormány – mondta a miniszter, jelezve, a munkálatok során az útburkolat mellett az árkokat, átereszeket, buszmegállókat is rendbe tették, a KRESZ-táblákat pedig kicserélték.

A beruházásnak köszönhetően gyorsabban és könnyebben érhetők el a környező települések, intézmények, a munkahelyek és a rokonok-barátok is. A munka azonban ezzel nem állhat meg, hiszen akad még tennivaló az úthálózat fejlesztésében

Hozzátette:

a baloldal kampánya mára nem szól másról, mint az emberek, köztük a vidéken élők sértegetéséről, ezért április 3-án nemcsak a saját jövőjéről, de a települése és az ország sorsáról is dönt minden választópolgár.

Szabó Zsolt, Heves megye 3. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje az eseményen kiemelte: az emberek számára az úthálózat korszerűsítése mindig a legfontosabb fejlesztési szempontok egyike, ami egybecseng a kormány céljaival. Közölte: a Tenket is magában foglaló választókerület útjai már több mint hetven százalékban megújultak. Kijelentette: a mindebben hatalmas segítséget nyújtó „Magyar falu program” a vidéken élő embereké, az ő fejlődésüket, településeik otthonosabbá, élhetőbbé tételét szolgálja. A vidék él, aktív, fiatalodik és fejlődni akar – zárta szavait a képviselőjelölt.

Forrás: PestiSrácok

Kiemelt kép: MTI

 

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Vajda János