Ezzel a címmel tette közzé tegnap este Facebook bejegyzését Varga Judit. A miniszter asszony sorait alább olvashatják.  

Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke Strasbourgban bejelentette, hogy hivatalos értesítést küldött Magyarországnak arról, hogy elindítják a kondicionalitás mechanizmust hazánkkal szemben.

Szeretnénk emlékeztetni a Bizottságot, hogy az eljárás elindításának vannak feltételei! Szavaznia kell róla a biztosok kollégiumának és kapnia kell hivatalos értesítést erről a magyar kormánynak.

Tudomásunk szerint azonban eddig egyik sem történt meg.

A magyar kormány politikai nyilatkozatokkal nem foglalkozik és várja a konkrétumokat tartalmazó hivatalos értesítést. Ha lesz ilyen, arra természetesen válaszolni fogunk.

Továbbá óva intenénk Brüsszelt attól, hogy felüljön a magyar baloldal hullámvasútjára. Arról a politikáról a magyar emberek markáns véleményt mondtak vasárnap, a Fidesz-KDNP csaknem 2,9 millió szavazatot kapott, mellyel az emberek a jelenlegi kormányzati politika folytatására adtak mandátumot.

A Bizottság fogadja el a magyar emberek döntését, ne Magyarországot büntessék, mert április 3-án a többség nem Brüsszel kívánalmai szerint szavazott.

Továbbra is kiállunk és kitartunk a gyermekvédelmi törvény mellett, melyet a népszavazáson leadott több mint 3 millió egybehangzó álláspont is megerősít.