Európának továbbra is van ideje Magyarország ellen ügyködni, miközben a szomszédban dúl a háború és még a koronavírus világjárvány sem ért véget – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Kósa Ádám, az Európai Parlament független képviselője (Fidesz-KDNP).

Ebben a helyzetben európai szolidaritásra lenne szükség, nem pedig Magyarország és Lengyelország elleni ügyködésre – jegyezte meg Kósa Ádám.

Kiemelte: Miközben hazánk frontországként már félmilliós nagyságrendben, példamutatóan segítette és továbbra is segíti az ukrán menekülteket, Magyarországon alig pár napja zárult le a demokratikus választás, a magyar GDP növekedési üteme az uniós élmezőnyben van, Brüsszel pénzügyi kiéheztetési eljárást, azaz politikai szankciót élesítene hazánk ellen.

„Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a brüsszeli bürokraták ismét rárontottak Magyarországra” – fogalmazott.

Hozzátette: Úgy tűnik, hogy az Európai Unió nem a békét és a szolidaritást szolgalmazza, hanem továbbra is kettős mércével mér és elszánt a jogtalan politikai ítéletek fenntartásában.

Az EBESZ által elismerten demokratikus választás eredményét az EU is vegye tudomásul! – hangsúlyozta az Európai Parlament független képviselője.

 

Forrás: Magyar Hírlap

Kiemelt kép: Facebook