A Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre Plébánia 433. számú Szent Bernát Cserkészcsapata és az Árvalányhaj Közhasznú Egyesület közös munkájaként megújult a csapat cserkészotthona. Néhány napja gyerekek és vezetők, szülők, adományozók gyűltek össze ez alkalomból ünnepelni.

Az ünnepi alkalom szentmisével kezdődött a budai Szent Imre-templomban, amelyet a csapatért, tagjaiért és a cserkészotthonért ajánlott fel Szkaliczki Örs atya, a templom plébánosa. A misét megelőzően a templomkertben gyülekeztek az egyenruhás fiatalok. A csapat zászlóját büszkén tartotta egy fiatal, úgy a templomkertben, mint a misén.

A szentmisére a régi cserkésztestvérek is eljöttek, és a mostaniakkal együtt harsogták mise után a csapat csatakiáltását – a csapatparancsnokot idézve: „Úgy, hogy még a Bartók Béla úton is hallhassák”.

A cserkészotthon rengeteg változáson esett át azért, hogy a Bernátoknak és mindenkinek, akinek szüksége van rá, megfelelő környezetet biztosíthasson.

Sok támogató képviseltette magát az ünnepségen, és tiszteletüket tették azok közül is sokan, akik korábban joggal nevezhették ezt a gyönyörű helyiséget otthonnak, otthonuknak. Rövid köszöntés, szép visszatekintés és nosztalgikus képek, emlékek vezették fel Örs atya beszédét.

Elmondta, hogy az áldás nemcsak a falaknak szól, nemcsak a tárgyaknak, hanem mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy az otthon elkészülhessen, azoknak, akik itt élik cserkészéletüket, és azoknak, akik idejönnek, hogy saját közösségük életén dolgozhassanak, tehát mindazoknak, akik otthonuknak tekintik.

A plébános beszédét a cserkészotthon megáldása követte, majd egy barátságos agapé következett rétessel és üdítővel. Az emlékek felidézése, a megújult helyiségben való gyönyörködés és barátságos beszélgetések tették teljessé az ünnepséget.

A csapat hálás mindenkinek, magánembereknek, cserkészeknek és hozzátartozóiknak, a XI. kerületnek és a Szent Imre-plébániának egyaránt, akik munkájukkal vagy támogatásukkal hozzájárultak a cél eléréséhez.

Forrás és kiemelt kép: Magyar Kurír