A Blikk információi szerint az áramszünetek alatt a mágneskártyás széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált.

Lopás gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen a Főpolgármesteri Hivatal feljelentése alapján, mert

nagy mennyiségű éves bérlet tűnt el

az ezek őrzésére szolgáló helyiségből, írta meg a Blikk. A lap úgy tudja, hogy felújítási munkák közben lopták el a bérleteket a Főpolgármesteri Hivatal Humán Osztályáról, amire úgy volt lehetőség, hogy építési munkák közben több alkalommal is áramkimaradás volt az épületben.

A lap információi szerint az áramszünetek alatt a mágneskártyás széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált. A Blikk hozzátette:

a lopott bérletek sorszámait leadták a BKK-nak, így az ellenőrök kiszűrhetik az illegálisan eladott darabokat.

Hogy a városházának újra meg kell-e vennie a bérleteket, vagy találnak valamilyen más megoldást, arról a Blikk tudomása szerint most egyeztetnek a BKK-val.

Íme, a BKK válasza a Blikk megkeresésére:

„A Főpolgármesteri Hivatal munkatársai április 27-en délelőtt észlelték egyes munkatársak bérletszelvényeinek az ezek őrzésére szolgáló helyiségből történő eltűnését, amiről a Hivatal haladéktalanul értesítette a rendőrséget. Ismeretünk szerint a rendőrség megkezdte a vizsgálatot, és az eset miatt természetesen belső vizsgálat is indul. A folyamatban levő rendőségi nyomozásra tekintettel további információt jelenleg nem tudunk adni. A bérletek pótlása már folyamatban van.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs