Holnap átveszem Magyarország köztársasági elnöki tisztségét. – írta tegnap délután közösségi oldalán Novák Katalin. Az elnök asszony egyúttal ismertette Facebook bejegyzésében azt is, hogy kik lesznek közvetlen munkatársai.

Mint olvasható:

A felelősségteljes és megtisztelő feladat ellátásában elsősorban Ekler Gergely hivatalvezetőre és Schanda Tamás kabinetfőnökre támaszkodom majd.

Diplomáciai kérdésekben Altusz Kristóf, protokollfőnökként Manno István segíti a munkámat. A köztársasági elnöki kommunikációért Volf-Nagy Tünde felel.

Főhadsegédként Kun Szabó István vezérőrnagyra, az alkotmányosság és a jog területén dr. Módos Mátyásra számítok.

A Sándor-palota tervezésért és elemzésért felelős vezetőjeként Király András dolgozik majd. A gazdasági igazgatóságot Kreutzer Richárd, az elnöki titkárságot Vicze Katalin irányítja.

Novák- munkatársak

 

Az új kollégák mellett természetesen számítok a Sándor-palota korábbi munkatársainak tapasztalatára is.

Holnap hivatalba lépek, de az ünnepélyes beiktatási ünnepség szombaton, május 14-én lesz: a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd a Kossuth téren folytatódik. Délután megnyitom a Sándor-palota kapuit. Mindenkit szeretettel várok! – zárta bejegyzését az államfő.