A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól.

Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra becsülik. Az ukrán elnök korábban egyébként azt állította, hogy a vagyona nagy részét előadóművészként kereste – írta a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mint ismert, Olaszország egyik legdrágább üdülőhelyén, Forte dei Marmiben van luxusvillája az ukrán elnöknek, aki több cégen keresztül tulajdonolja a luxusházat. A tulajdoni lap szerint a kastély a San Tommaso S. R. L. cég nevén van, amely a Como megyében található Cantú településen van bejegyezve, és aminek a vezetője Pishchanska Svitlana, aki Zelenszkij egyik régi barátja.

Maga a San Tommaso az Aldorante Limited irányítása alatt áll. Ennek a fedőcégnek mindössze 2000 euró az alaptőkéje, a székhelye Cipruson van bejegyezve, ahol az egyetlen részvényes Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij felesége. 2019-ig egyébként maga az ukrán elnök is az igazgatója volt.

Forte dei Marmi strandjait Olaszország legjobbjai között tartják számon. A V4NA cikkéből pedig kiderült az is, hogy

Zelenszkij 413 négyzetméteres villája mindössze 400 méterre található a tengertől, Forte dei Marmi központjában. A villában 15 szoba található, a földszinten egy wellnessrészleg szaunával és pezsgőfürdővel

– ismertették.

Gazdag oroszok birtokolják a tengerpart harmadát

A hírügynökségé írásában kitért arra is, hogy gazdag oroszok birtokolják az összes ház egyharmadát a tengerparton, ami körülbelül 2500 villát jelent. Gyakran megfordul errefelé Roman Abramovics, Oleg Gyeripaszka, Borisz Gromov, Oleg Tinkov, vagy épp Alekszej Kudin.

Bruno Murzi polgármester egy olasz lapnak arról beszélt, hogy aggódnak a város bevételei miatt. A leggazdagabb oroszok ugyanis idén nem üdülhetnek a városban, ahol szinte minden hozzájuk lett igazítva – emlékeztet a portál.

Fotók ITT!

Mandiner

Kiemelt kép: Sergei SUPINSKY / AFP