Vadászok címmel ingyenes természetfotó-kiállítást nyit ma az Erzsébet téren a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából.

A Capa Központ két klasszikus szállítmányozási konténert alakított át látványos szabadtéri kiállítótérré, több tucat, a természet szépségeit, az emberi tevékenység és a természet kölcsönhatásait, a természetben élő vagy urbanizálódott állatokat bemutató fotóval.

A Capa Központ közleménye szerint a kiállítás célja, hogy megértesse a látogatókkal: az ember mindig a természet része marad, ezért azt védenie-óvnia kell, a fotográfiák és installációk ezért bemutatják a többszintű kapcsolódást az ember, a természet, a vadászat között.

A fotók művészi értéket adnak a környezet szónak, új perspektívából mutatják be a látogatóknak a lakóhelyüket. Mint közölték: „Ha a célkeresztre állsz, akkor a trófeát látod, ha pedig a fényképező keresőből figyelsz, akkor a tökéletes pillanatra lehetsz figyelmes. Elmerülhetsz az 50 évvel ezelőtti vadászati kiállítás relikviái, a múlt vadászai és trófeái között, és gyönyörködhetsz a modern fotóművészet és a klasszikus természetfotók szépségében” – fogalmaz a kiállítás ajánlója.

A tárlaton magyar díjazott fotósok mellett az Egyesült Államok, Dánia, Németország, Anglia, Olaszország, Szerbia és Románia elismert fotóművészeinek munkái lesznek láthatók október 14-ig mindennap 24 órában.

Forrás: MTI