Ide is eljutottunk: baromarcúnak nevezte a Jelen főmunkatársa, Tóth Ákos Kövér László házelnököt. Az ember azt gondolta, hogy Márki-Zay kampánybeli alpári szövegei után már nincs lejjebb a baloldalon. Aztán kiderül, de mennyire, hogy van. – olvasható a 888.hu portálon.

Sőt, a szerző az írás címével – „Kövér, a baromarcú” – tovább akarta élezni a feszültséget, közvetlenül az olvasó képébe akarta tolni, mit gondol ő az Országgyűlés elnökéről. Az újság főszerkesztője is buzgón segített neki azzal, hogy a lap legelőkelőbb részén, vezércikként szerepelteti az írást a Dolgok éle című rovatban.

A jeles szerző és a még jelesebb főszerkesztő (Lackner Zoltán) az írás kapcsán azért valami kellemetlen szagot mégis érezhetett a levegőben, mert a lap online kiadásában már némileg visszavettek a nagy arcukból, s a »„Kövér, minek nevezzelek?” címre szelídítették az eredetit.

Az indulat azért dúlhat a hírlapírói keblekben, mert Kövér László házelnöki minőségében következetes döntéseket hozott. Neki áll ugyanis jogában eldönteni, ki kaphat bizottsági tagságokat, bizottsági tisztségeket, parlamenti posztokat.

De nézzük meg pontosan, milyen szavakkal gyalázza Tóth Ákos Kövér Lászlót:
„Vajon hogyan fogadnák, ha azt mondanák, hogy Kövér László egy igazi baromarcú, vagy ezzel esetleg már örök időkre megsértenék a Fideszre szavazó tömegeket. És persze nem lehet kizárólag a libsi urbánusoknak politizálni, szép, cizellált szavakkal illetve Kövér Lászlót, például pernahajdernek vagy pedellusnak minősítve őt, hiszen ez nem elég kemény a vidékieknek, nem, a gané biztos jobb volna, az a legvidékibb vidéken is bejön, így biztosan meg lehet szólítani a falvakban élőket is. Kövér egy gané. Ízlelgessük. De nem finom. És mi van akkor, ha emiatt lemorzsolódnak a mieink?”

Látható, hogy Tóth Ákos egyenesen keresi az indokot arra, hogy minél durvábban minősíthesse Kövér Lászlót. S meg is magyarázza, hogy miért választja az ízléstelen, szándékosan sértő kifejezést. Azért, hogy legvidékebb vidéken is félreérthetetlen legyen, hogy Tóth mennyire bele akar szállni a házelnökbe. Mert ha nem használna vállaltan faragatlan kifejezést, akkor szerinte lemorzsolódhatnak az övéi.

Nem tudom, miért gondolja Tóth Ákos, hogy az ő vidékiei is olyan faragatlanok, mint az ő stílusa, illetve amilyennek ő láttatni akarja a vidékieket.

Horváth K. József teljes írását a 888.hu portálon olvashatják.

Kiemelt kép: Lackner Zoltán, Tóth Ákos. Forrás: 888.hu