Még az Átlátszó is elismeri: nem azért nyert a Fidesz, mert csak az ő médiája jut el az emberekhez.„Buta sztereotípia, hogy a Fideszre azok szavaznak, akikhez vidéken csak a propagandamédia jut el” – mondta az Átlátszónak Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója. 

Hosszas cikkben foglalkozik az Átlátszó az ellenzéknek azzal az állításával, amely a választás óta különösen előtérbe került, és amelynek lényege az, hogy a Fidesz-KDNP április 3-i, kétharmados győzelme a konzervatív sajtó „túlsúlyával” magyarázható.

Az Átlátszó ezzel kapcsolatban azt írja: viszonylag kevesen vannak, akikhez valóban csak egyféle hírforrás jut el, ez még a kistelepülésekre sem ez a jellemző.

Buta sztereotípia, hogy a Fideszre azok szavaznak, akikhez vidéken csak a propagandamédia jut el, és nem tudnak internetezni, ezért ki kell nekik nyomtatni az internetet”

– mondta az Átlátszónak Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója. Szerinte „valójában kis réteg az, akik csak egyféle médiához férnek hozzá. Sokkal többen vannak, akikhez eljut a független média is, ennek ellenére mégis a kormánypártok üzeneteit fogadják el.”

Vidék-város ellentét? Szó sincs róla!

Lakóhely szerint sem akkora az eltérés a médiafogyasztási szokások között, mint azt sokan gondolják: a Mérték Médiaelemző 2020-as kutatásában azt mérte, hogy az egyes médiumok látogatottsága hogyan oszlik meg a településtípusok szerint. A kutatás szerint viszonylag csekély a különbség: az MTVA nézettsége például városokban a legmagasabb, a 24.hu látogatottságának nagy része vidéki városokból és kistelepülésekről jön. Ugyanez elmondható a TV2 és a hvg.hu nézettségéről is.

2022Pusz:

Ehhez hozzátehetjük: a vidéken élő emberek elutasítják azt a gőgöt és lenézést, melyet a baloldal megnyilatkozásaiban folyamatosan táplál irányukba. Hogy tájékozatlanok, megvehetők, átmosott agyúak. A durvábbakról már ne is beszéljünk. Nem tudom, mitől olyan „felkent” ez a Budapest-belvárosi centrumú, de nagy gazdasági és  kapcsolati tőkével rendelkező társaság, mindenesetre megnyilvánulásaikról egyértelműen foglalnak állást az emberek a választásokon. Bocsi: ez a negyedik kétharmad. Helló!

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán