Most, hogy a miniszterelnök bejelentette, megadóztatják a bankok meg a nagy multik extranyereségét, és a befolyt pénzt a rezsicsökkentés megvédésére, haderőfejlesztésre fordítják – ricsaj támadt a magyarországi „baloldalon”. Arról kezdtek kárálni, hogy szörnyű, amit az Orbán-kormány művel, mert a bankok és a többi érintett cég úgyis az emberekre hárítja majd át az extraprofitadót. Ha – tegyük fel – tényleg ez a helyzet, és a nagy, galád cégek ráterhelnék luxusprofitadójukat a kétkezi magyarokra, mert giganyereségükből még háborús válság idején sem óhajtanak engedni egyetlen petákot sem, szóval ebben az esetben ki lesz a hibás? Ki lesz mindezért a felelős? A honi ellenzék, élükön Gyurcsány szektapártjával tudni véli a választ: a kormány. Sőt személyesen Orbán, a patás. Súlyosan kifacsart, beteg gondolkodásmód.

Beteg, hiszen csípőből azoknak a nagy cégeknek a profitérde­keit védi, azoknak a kufárszemléletével gondolkodik, akik válság idején is nagyot akarnak kaszálni. Hogy a cégek így működnek, azt értjük. Sajnos ilyen a kapitalizmus. Ám hogy elvileg magyar (vagy legalábbis Magyarországon ténykedő) pártszerűségek ne a magyar emberek, az ország érdekeit képviseljék, az fölfoghatatlan és hányingerkeltő. Gyurcsány bandája és kapcsolt részeik minden alkalmat megragadnak, hogy elárulják a hazájukat és hajlongó csinovnyikként kiszolgálják a nyugati pénzhatalom érdekeit. Ez életük értelme. 2010 előtt, kormányon is eszerint jártak el – így juttatták koldusbotra, IMF-infúzióra hazánkat. (S nem elég, hogy idegen érdekeket szolgáltak-szolgálnak, még kormányzásképtelenek is, elég csak megnézni, mit művelnek Budapesten: egy kanál vízbe belefojtanák egymást egy nyüves polgármester-helyettesi stallumért.)

„Jaj, szegény külföldi bankok, légitársaságok, energetikai és telekommunikációs cégek, mi lesz velük, ha az évi sok száz milliárdos hasznuk egy részét szolidaritásból itt kell hagyniuk, nem talicskázhatják ki Magyarországról!” – valójában ezt szeretnék mondani Gyurcsányék. Ám tudják, így nem lehet, mert akkor 2026-ban négyötödöt kapnak az arcukba. Ezért a külföldiek nyereségéért táplált végtelen aggodalmukat átlátszóan hazug, nyálkás szirupba mártják, így: „Orbán új adóit a tisztességes magyar emberek fogják kifizetni.” Hát persze. Mintha az őket egyetlen másodpercre érdekelné. Mintha Gyurcsányéknak számítana, hogy a Századvég friss közvélemény-kutatása szerint a magyarok 84 százaléka elvárja, hogy azok a vállalatok, amelyek háborús helyzetben extranyereséget szereznek, segítsék a magyar embereket, járuljanak hozzá Magyarország védelmi költségeihez.

Feriék balszerencséjére a magyarok elsöprő többsége azt is tudja, hogy a magyarországi „baloldal” nem velük van, hanem mindig mással (Brüsszellel, Washingtonnal, a profitéhes pénzhatalommal, a migránsokkal, George Floyddal, bárkivel). A magyarok rendkívül hálásak ezért, s visszajelzést is küldtek róla április 3-án. Kár, hogy az érintetteknek ez nem tűnt föl, s ugyanúgy folytatják tovább magyarellenes ámokfutásukat, mint a negyedik kétharmados zakó előtt. Mint a Bourbonok: semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek. Nekik tényleg csak „térkép e táj”. Számukra az itt élők létezése csak annyiból fontos, hogy minél nagyobb hasznot termelhessenek a külföldi cégeknek – azoknak, akiktől Feriék az ukázokat meg a buksisimiket kapják.

Hogyan is harangozta be brutális lakossági megszorításait a szemkilövető 2006 júniusában? „Nem kell félni, nem fog fájni, legalábbis nem annyira, mint amennyire azt sokan szeretnék elhitetni.” Most mi is ugyanezt üzenjük a külföldi cégek extraprofitjáért aggódó ügynökbaloldalnak.

Forrás: Magyar Nemzet

Kép: Illyés Tibor