A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 9-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 672 határsértőt tartóztattak fel és 140 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu. A migránsok fegyverekkel és támadó viselkedéssel érkeznek.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, orosz, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 13 esetben összesen 140 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 6 esetben 55 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 7 esetben 85 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 7, tiltott határátlépés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Magyarország Kormánya a hivatalos közösségi oldalán osztott meg egy videót Támadják és fenyegetik a határt védő rendőröket és katonákat címmel:

 

Büntetőeljárás indul egy 62 éves magyar sofőr ellen, aki 37 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében – olvasható a police.hu cikkében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2022. június 10-én 5 óra 5 perckor az M5 autópálya 35-es kilométer szelvényében igazoltattak egy német honosságú kisteherautót. A járművet egy 62 éves férfi vezette, abban 37 külföldi tartózkodott.

A magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – derül ki a cikkből.

Forrás és teljes cikk: magyarnemzet.hu

Kiemelt kép: AFP/MTI/illusztráció