A rendőrök az éjszaka során nagyobb csoportokban 138 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében – olvasható a Police.hu portálon.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség, valamint a Magyar Honvédség járőrei, a cseh és osztrák rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. június 18-án 22 óra és június 19-én 6 óra között 19 esetben, 138 illegális migránst tartóztattak fel Szatymaz, Öttömös, Ásotthalom, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai tunéziai, afgán, török, pakisztáni, marokkói és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Nem sokkal később újabb határsértőket találtak az egyenruhások, mégpedig ma 6 óra 35 perckor Vaskút térségében 12, a kiskunfélegyházi vasútállomáson pedig további 11  külföldit tartóztattak fel. A magukat szír, pakisztáni, líbiai, marokkói és tunéziai állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu