A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a szombati döntőben a Margitszigeten.

Annak ellenére, hogy szoros küzdelemben lett ezüstérmes a magyar csapat, hatalmas siker, ugyanis az amerikaiak voltak a találkozó esélyesei.

Nem véletlenül jegyezte meg Bíró Attila: Ez a finálé igazi ünnepe volt a női vízilabdának.

„Köszönetet kell, hogy mondjak a lányoknak, fantasztikusan játszottak, és az elmúlt két héten gyakorlatilag mindent kiadtak magukból. Azt gondolom, ha néhány szituációban talán egy picivel szerencsésebbek vagyunk, vagy okosabb megoldást választunk, másképpen alakulhatott volna a végén a döntő” – nyilatkozta a szövetségi kapitány az éremátadót követő sajtótájékoztatón.

Bíró Attila megjegyezte, 2020 óta minden világversenyen dobogós az együttes, nem szeretnének ebből lejjebb adni, a fejlődés töretlen, de még győzniük is meg kell tanulniuk.

A szakember kiemelte: ez a finálé igazi ünnepe volt a női vízilabdának. Ehhez csatlakozott az amerikaiakat irányító Adam Krikorian, aki hozzátette, irigyeli a magyar válogatottat, hogy hatezer ember előtt játszhat. Bíró Attila erre reagálva azt mondta, ő pedig az aranyérmeket fogadná el.

A helyszínen szurkolt a magyar csapatnak Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ünnepélyes díjkiosztón a lányok nyakába tette az ezüstérmet.

vízilabda-novák

Novák Katalin Facebook oldalára még tegnap este az alábbi bejegyzést tette:

A női vízilabda válogatottunk világbajnoki ezüstérmes. Köszönjük a kitartó küzdelmet, a színvonalas játékot és azt, hogy ma este is jó magyarnak lenni. Gratulálunk, Lányok!