Pénteken a csoportmérkőzéseket bonyolították le, 2×25 perces találkozókat vívtak a felek, szombaton pedig a helyosztókra került sor, itt már 2×35 percesek voltak a meccsek a budapesti BVSC-pályán. Idén az Országgyűlés csapata nyerte a második alkalommal megrendezett Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát.

Az első napon az A csoportban Kárpátalja, Erdély, Csángóföld, a B-ben magyar parlamenti válogatott, Délvidék, Felvidék lett a sorrend. A zárónapon a döntőben a házigazda együttes, az Országgyűlés csapata 3-3-as döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-re nyert Kárpátalja alakulata ellen úgy, hogy a félidőben még 3-1-es hátrányban volt. A bronzmeccsen Délvidék 3-1-re verte Erdélyt, az ötödik helyért pedig Felvidék 3-3-as döntetlent követően büntetőkkel bizonyult jobbnak 3-1-re Csángóföldnél.

A program zárultával a döntő résztvevői, illetve a többi csapat nézőtéren helyet foglaló tagjai közösen elénekelték a magyar himnuszt.

Ez volt a második ilyen esemény, az elsőre tavaly októberben, Erdélyben, Csíkszentdomokoson került sor.

A résztvevő csapatok tagjai – a kiírás szerint – alapvetően amatőr játékosok, „civilben közméltóságnak számító futballisták” voltak. A torna népszerűsítése érdekében azonban csapatonként – „old boys” korosztályból, 44 éven felüliek közül – egy neves labdarúgó és egy híres közéleti személyiség vendégjátékára is lehetőség nyílt, illetve kapusposzton is engedélyezett volt egy vendégfutballista szerepeltetése a plusz 44 éves korosztályból. A magyar parlamenti válogatottban Kenesei Krisztián, Szeiler József és Balázs Pali szerepelt így vendégként.

A tornát a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér László házelnök kezdeményezésére, aki maga is szerepet kapott csapata két csoportmérkőzésén és a döntőben is – tájékoztatta az MTI-t Magyar Zoltán szövetségi kapitány, tornaigazgató.

A harmadik Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna rendezését a Délvidék vállalta el.

Forrás és teljes cikk: vasarnap.hu/MTI

Kiemelt kép: MTI/Kovács Anikó