Tizenöt új összeírópontot nyitnak Háromszéken Nem mindenkihez fognak elérni a számlálóbiztosok, ezért mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben tehetik, látogassanak el az összeírópontokra minél hamarabb.

A népszámlálás hatékonyságának növelése érdekében új összeírópontokat nyitnak a Kovászna megyében.

Sepsiszentgyörgyön négy összeírópont működik péntektől, ugyanakkor Bodzafordulón, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Baróton, Zágonbárkányban, Kökösben, Esztelneken, Uzonban és Torján is létrehoznak népszámláló-pontokat. Ezek mellett a megyében összesen 228 számlálóbiztos dolgozik. Ami biztos, hogy mindenkit megszámolnak,

de csak július 17-ig van lehetőségünk nyilatkozni az etnikai identitásunkról, anyanyelvünkről, illetve felekezeti hovatartozásunkról.

Ezután már a különböző adatbázisok összefésülése következik és ekkor már senki nem kérdez meg minket ezekről a fontos információkról.

 Arra kérjük a megyében élő embereket, hogy fogadják nyitottan a számlálóbiztosokat, és jelezzék, ha van a rokonságban időszakosan külföldön élő személy – hangsúlyozta Bodor László, Kovászna Megye Tanácsának munkatársa.

Eddig, közel 170 ezer lakost sikerült összeírni a megyében, a Statisztikai Hivatal becslése szerint még hátra van mintegy 30 ezer – ismertette Ráduly István, Kovászna megye prefektusa. Országos szinten Kovászna megye jelenleg a 9. helyen áll. Sepsiszentgyörgyön, közel 9 ezer személyt kell még elérni július 17-ig, és mindeddig a lakosság több, mint 80 százalékát sikerült megszámolni. Annak ellenére, hogy feszített tempóban dolgoznak a kérdezőbiztosok, szinte biztos, hogy nem érhetnek el mindenkihez – hívta fel a figyelmet Zsigmond József, a helyi népszámlálási folyamat koordinátora. Hozzátette, hogy az összeírópontokra – a népszámlálás végéig – bárki ellátogathat kitölteni a népszámlálási kérdőívet, függetlenül attól, hogy melyik körzetben lakik.

Forrás: szekelyfold.ro

Kiemelt kép: maszol.ro