Gelencsér Ferenc szerint is „teljesen fölösleges népszavazást kezdeményezni Magyarország EU-tagságáról”.  

Látható, hogy teljes a fejetlenség a Gyurcsány által összedobált baloldalon – mindenki mindenki ellen című játszma folyik. Most épp a Momentum esett az MSZP torkának. Amúgy meg jogosan!

Ahogy arról korábban több lap már beszámolt, Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is hevesen reagált Ujhelyi István Magyarország EU-tagságának megerősítését célzó népszavazási kezdeményezésére.

De nemcsak Cseh szólalt meg a Momentum soraiból a témában. Gelencsér Ferenc, a párt vezetője és országgyűlési képviselője közösségi oldalán úgy fogalmazott:

„Pandora szelencéjét feszegeti ez a gondolat.”

„A tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének közepébe több mint bűn.”

Majd azzal folytatta, „Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn – óriási hiba.”

„Nem beszélve arról, hogy egy egészen elképesztő méretű gazdasági és szociális válság előtt áll a nemzetünk.”

Ilyen időkben egyes politikai aktorok könnyen találhatnak bűnbakot a saját alkalmatlanságuk okozta problémákra. – tette hozzá Gelencsér.

„A felelőtlen kormányzati narratíva, valamint a másokra mutogatás találkozása ezzel a kezdeményezéssel könnyen eredményezhet olyan helyzetet, amit a britek is nagyon bánnak már” – emlékeztette a Brexit következményeire a Momentum vezetője Ujhelyi Istvánt.

2022Plusz: Különös! A baloldal folyton azért nyüzsög, hogy Orbán ki akarja vezetni Magyarországot az Unióból! A jelenlegi válságban egy ilyen népszavazás akár a kilépéshez is vezethetne, ha épp Orbán nem kampányolna bizonyosan a Hunxit ellen. Most akkor ki is akarja kivezetni hazánkat az EU-ból? Ujhelyi azért, hogy két percig beszéljenek az ötletéről képes ilyen téteket is feltenni az asztalra. Mint egy szenvedélybeteg szerencsejátékos. Mindig veszít!

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi