Ludovic Orban Orbán Viktorba kötött volna bele, annak is az adriai nyaralásába – írta meg a Főtér.ro. Mint ismeretes, a magyar miniszterelnök a tusványosi beszéde óta forró téma Romániában. 

Közösségi oldalán Orban – aki miniszterelnökként még azzal dicsekedett, hogy Brüsszelben őt nevezik a „jó Orbannak”, a magyar kormányfőt pedig a rossznak – kifejtette, hogy „júliusban a nagy hazafi Orbán Viktor arra buzdította a magyarokat, hogy a Balatont válasszák, és mondjanak le arról, hogy az Adriai-tengeren, a horvát tengerparton nyaraljanak.

Augusztusban meg majdnem elsüllyedt a csónakjával. Nem a Balatonon, hanem az Adrián. Kommentár nélkül…”

Orbannak elvileg igaza van egyébként, tényleg kijelentette Orbán, hogy a Balatont válasszák a magyarok. Csupán két évet tévedett, Orbán Viktor ugyanis valóban mondta júliusban, hogy több Balaton, kevesebb Adria – csak éppen nem 2022 júliusában, hanem 2020-ban…

Mint ismeretes, akkor még javában tombolt a koronavírus-járvány, viszont oltás nem volt, így a magyar kormányfő arra buzdított mindenkit, hogy a járvány terjedésének megakadályozása érdekében inkább otthon nyaraljon.

Forrás: Mandiner.hu/Foter.ro

Kép: Foter.ro