A Krónika hírportál tegnap számolt be képriportban arról, hogy az utolsó simításokat végezték a felújított kolozsvári Szent Mihály-templomban a szombat délelőtti megáldás és oltárszentelés előtt László Attila főesperes-plébános felügyelete alatt.

A templom kapui nyitva állnak a turisták előtt, illetve a toronyba vezető csigalépcső is bejárható, az újonnan kialakított főhajóra néző üvegfalig.

Szent Mihály templom 3

 

A rövid tudósításból az is kiderült, hogy az ünnepélyes felavatás előtt, tegnap este a Szent Cecília-kórus és zenekar Miklósa Erika és Horváth István énekművész közreműködésével megnyitotta a hangversenyek sorát, egyúttal a Magyar Egyházzenei Fórumot is. Az eseményen felcsendült Vajda János zeneszerző Te Deum című műve.

Szent Mihály templom 2.

 

A szombati ünnepség 11 órakor kezdődik. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és a templom megáldója Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, az oltár szentelését a tervek szerint Miguel Maury Buendía nuncius végzi. A hivatalosan vasárnap kezdődő Kolozsvári Magyar Napok egyik rangos elő rendezvényeként is meghirdetett eseményen részt vesz Potápi Árpád János, a budapesti Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára is.

Forrás: Krónika online/ Fotók és szöveg Jakab Mónika