Horváth Csaba, Gajda Péter, és V. Naszályi Márta (a képen) újraindulását sem támogatják a baloldali pártok 2024-ben – vetítette előre a Magyar Hírlap. A portálhoz kiszivárgott egy előzetes megállapodás, amely a DK és a Momentum között köttethetett, a két baloldali párt lényegében egymás között osztaná fel Budapestet a következő önkormányzati választások előtt.

– A Demokratikus Koalíció és a Momentum elérkezettnek látja az időt, hogy a 2024-es önkormányzati választáson e két párt dominanciája érvényesüljön a fővárosban az ellenzéki összefogás során. A szocialista polgármesterek közül csak Tóth József, Angyalföld polgármestere mellett tartanának ki, míg a Párbeszédnek be kellene érnie azzal, hogy Karácsony Gergely 2024-ben is az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje maradna – adta hírül mai cikkében a Magyar Hírlap. 

A portál saját információira hivatkozva azt írja, hogy a Gyurcsány-párt és az annak ifjúsági tagozataként működő Momentum ezzel leszámolna az MSZP-s Horváth Csabával Zuglóban, és Gajda Péterrel Kispesten. Érdemes megjegyezni, hogy mindkét baloldali polgármester abszolút többséggel nyerte el a kerületvezetői széket 2019-ben.

A Gyurcsányék által  dominált baloldal megvonná a támogatását továbbá az I. kerület párbeszédes polgármesterétől, V. Naszályi Mártától is – vont le egy másik következtetést is a lap. Arról a Magyar Nemzet számolt be korábban, hogy a V. Naszályi a Párbeszéd társelnöke is lett volna, korábban az általa vezetett kerületben viszont elveszítette többségét a képviselő-testületben, így olyan szimbolikus ügyektől táncolt vissza, mint például az Átrium magánszínház támogatása. A Magyat Nemzet információi szerint ez a kudarc a főváros vezetésénél is kiverte a biztosítékot, a polgármester jogköreit pedig az utolsó testületi ülésen az LMP átszavazásának köszönhetően jelentősen megnyirbálták.

A Magyar Nemzet/Magyar Hírlap teljes írása itt olvasható

Szerző: Kreft-Horváth Márk

Kép: MTI