Negyedik alkalommal rendezik meg Tihanyban Magyarország legnagyobb közéleti találkozóját – jelezte közleményben a Kommentár Alapítvány.

A szervezők a Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpó néven meghatározott eseményről jelezték – melynek időpontja augusztus 25-28. -, hogy a négynapos rendezvény „közös gondolkodás” Magyarország jövőjéről mintegy 100 előadóval, több ezer résztvevővel, ahol minden meghatározó jobboldali, konzervatív közösség képviselteti magát.

A rendezvény hagyományosan a jobb és baloldal közötti érdemi vita színtere is. A Tranzit Garázsvitákon – pénteken – szerepel majd Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével vitázik; Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Jámbor Andrással, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjével, valamint Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Hajnal Miklóssal, a Momentum országgyűlési képviselőjével vitázik.

Szombaton Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, majd Deutsch Tamás, a Fidesz és Újhelyi István, az MSZP EP-képviselője, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter és Hiller István szocialista országgyűlési képviselő vitáznak – írták.

A közlemény szerint emellett előadást tart majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója is.

Jelezték, hogy a tavalyi nagy érdeklődésre tekintettel, a Tranzit Garázsvitákat idén is élőben lehet követni a Tranzit Facebook-oldalán és a Hír Televízióban.

Forrás: MTI

(Címképen: A 2021-es Tranzit közönsége és az előadó, Szijjártó Péter. Kép forrása: tranzit.info.hu)