Ritka, de azért Amerikában is megjelennek írások, amelyek azt szeretnék, hogy az USA inkább az otthoni problémákkal foglalkozzon, ne pedig az ukrajnai, kétes kimenetelű háborúba öntse a pénzt. Ezek közé sorakozott fel Ron Paul, aki háromszor is indult az amerikai elnökválasztáson, és alapítója a Ron Paul Institute for Peace and Prosperity nevű külpolitikai agytrösztnek.

A Mandineren olvasható írása elején utal egy videoklipre, amely azt mutatja, ahogy Biden elnök egy nemrégiben tartott NATO-csúcstalálkozón arról a hétmilliárd dollárról beszél, amelyet akkoriban az amerikai kormány nyújtott Ukrajnának. Ehhez kapcsol egy másik klipet is, amely több amerikai nagyváros, többek között Pennsylvania, Kalifornia és Ohio szörnyű állapotait mutatja be. Az amerikai városokról készült videó megdöbbentő: végtelen mocsok, szemét, hajléktalanság, nyílt tüzek az utcán, drogfüggő zombik. Nem úgy néz ki, mint az az Amerika, amire a legtöbben emlékszünk.

Ron Paul szerint mindez dióhéjban jellemzi az amerikai külpolitikát, ahogy Biden azzal henceg, hogy dollár milliárdokat küld korrupt vezetőknek a tengerentúlra, miközben az amerikai városok úgy néznek ki, mint a lebombázott Irak vagy Líbia.

A washingtoni elit azt mondja a többi amerikainak, hogy „segítenünk kell a demokráciát” egy távoli országban. Bárkit, aki ellenzi ezt, azt az aktuális ellenség szövetségesének tekintik.

Egyszer Szaddám volt az, aztán Aszad és Kadhafi. Most Putyin ez. A játék ugyanaz, csak a nevek változnak.

Ron Paul szerint, azt már ritkán kérdezik meg, hogy mi benne az üzlet azoknak az amerikaiaknak, akik szenvednek, hogy fizessenek ezért az intervenciós külpolitikánkért. Fel is teszi a kérdést, hogy valóban azt hiszik, egy dolgozó amerikai Ohioban vagy Pennsylvaniában jobban jár, vagy nagyobb biztonságban van, mert állítólag megvédjük Ukrajna határait?

Múlt pénteken a Pentagon bejelentette, hogy újabb 775 millió dollárt küldenek Ukrajnának. Amint arról az Antiwar.com beszámolt, ez volt a tizennyolcadik fegyvercsomag Ukrajnának hat hónapon belül. Ennek kapcsán Ron Paul számára adódik a kérdés:

Volt-e valaha ennél idiótább amerikai beavatkozás a történelemben?

A teljes írást a Mandineren olvashatják.