Egy orosz házaspár bérelte ki 50 ezer euróért Volodimir Zelenszkij ukrán elnök olaszországi, Forte dei Marmi városában található villáját – írta meg az Il Tirreno című olasz lap.

Olasz sajtóértesülés szerint egy házaspár – amelynek nőtagja orosz nyelven és orosz telefonszámról kommunikál – az augusztust Volodimir Zelenszkij ukrán elnök toszkánai, tengerparti villájában töltötte.

IL Tirreno

A LAP KIDERÍTETTE, HOGY A PÁR A VILLÁÉRT 50 EZER EURÓ BÉRLETI DÍJAT FIZETETT.

A helyi ingatlanügynökség egyik munkatársa szerint Zelenszkij villájának bérlői Londonból érkeztek, arra a kérdésre pedig, hogy akkor a szomszédok miért hallanak orosz beszédet az ingatlanból, azt felelte: a londoni házaspárhoz bizonyára orosz vendégek érkeztek… Ezt persze cáfolja az Il Tirreno azon értesülése, hogy a női vendég orosz telefonszámot használ.

Zelenszkij- bérbeadás

Fotó: Shutterstock

Érdemes megjegyezni, hogy az ukrán elnök, miközben hónapok óta követeli az EU-tól az Oroszország elleni szankciók bevezetését, és újabban már azt is meg tiltatná a tagállamokkal, hogy orosz állampolgárokat engedjenek be, SAJÁT INGATLANJÁT – A JELEK SZERINT – MINDEN TOVÁBBI NÉLKÜL BÉRBE ADJA OROSZOKNAK.

Miközben az összes uniós országban, így Olaszországban is élnek ukrán menekültek, akiknek nagy részét olasz családok fogadtak be, ZELENSZKIJ INKÁBB BÉRBE ADJA VILLÁJÁT, AHELYETT, HOGY MENEKÜLT HONFITÁRSAI RENDELKEZÉSÉRE BOCSÁTANÁ.

Forrás: Origo

Kép forrása: IL TIRRENO