Brüsszel esetén sajnos bebizonyosodott, hogy nem lehet rá számítani, és csak a nemzetek védhetik meg állampolgáraikat – szögezte le az Origo megkeresésére Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője. Pálfalvi szerint itt lenne az ideje, hogy Európa kövesse a magyar példát. Hozzátette: egyre biztosabb, hogy nehéz tél vár a kontinensre.

Az elemző elmondta: a szankciók Brüsszel által várt hatása nemcsak a logika szabályai szerint nem következhetett be. A magyar kormány felhívta a figyelmet arra, milyen brutális következménnyel járt volna hazánk esetében az orosz olaj és gáz korlátozása.

MINTHA ATOMBOMBÁT DOBNÁNAK A MAGYAR GAZDASÁGRA. EZ TÖRTÉNIK MOST EURÓPA MÁS ORSZÁGAIBAN.

Ha az EU-s országok nem vásárolnak gázt Oroszországtól, és közben nem gondoskodnak az így kieső energiaforrás megfelelő pótlásáról, akkor kész a baj. Nem csoda, hogy a közvélemény értetlenül nézi ezt a helyzetet, hiszen nehezen tudtuk elképzelni, hogy német gyárak sorra leálljanak a kormányuk hibás döntése miatt. Ez most itt történik a szemünk előtt. Ez volt eddig a logikai magyarázat, de van egy másik oka is annak, hogy a szankciók nem működnek. Ez pedig az, hogy

A BRÜSSZELI, NYUGATI POLITIKAI DÖNTÉSHOZÓK ELSZAKADTAK A VALÓSÁGTÓL, NINCSENEK TISZTÁBAN A MINDENNAPOK IGAZI KÉRDÉSEIVEL. IDEOLÓGIÁVAL UGYANIS NEM LEHET FŰTENI.

Magyarországon a kormány Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter munkájának köszönhetően nem az emberekkel fizetteti meg a szankciók árát, hanem éppen ellenkezőleg, minden lehetséges eszközzel mérsékli a negatív, globális és szankciós hatásokat. Az, hogy Szijjártó Péter megállapodott az orosz féllel, növeli az energiaellátásunk biztonságát. Ez nem ideológiai kérdés, hanem egyszerűen arról szól, lesz-e mivel fűteni télen. Ez a lehető legracionálisabb válasz a kérdésre és nem a szankciók. Ez a különbség egyébként abból fakad, hogy nálunk a választókat képviseli az Országgyűlés, és nem külföldi érdekeknek kíván megfelelni.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsányék az energiaellátást és a rezsicsökkentést is veszélyeztetik felelőtlen és veszélyes politikájukkal, hisz itthon a rezsicsökkentést támadják, Brüsszelben meg azért lobbizik Gyurcsányné, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat-ezt válaszolta az elemző:

Amerikából milliárdos kampánytámogatás érkezett a baloldal számára, hogy áprilisban megdöntsék a magyar kormányt. Ez a törekvés nem állt le, Magyarország szálka a nyugati világ körme alatt, miután a magyar érdeket képviseli a kormány, szemben a globalista érdekekkel. Ahol csak lehet, belpolitikában, külpolitikában, ezért gyengíti hazánkat Gyurcsány Ferenc vagy Dobrev Klára.

Pálfalvi kitért arra is, hogy sajnos okkal félthetjük azokat a nyugati embereket, akik nem tehetnek kormányaik rossz döntéseiről.

A háború kitörése óta ugyanis azok a kormányok, amelyek követik Brüsszel elhibázott politikáját, minden egyes szankcióval a családok helyzetét rontják. Hazánk ebből próbál kimaradni.

Ezért is mondja a magyar kormány a kezdetektől fogva, következetesen, hogy a béke az egyetlen megoldás, amit nem lehet szankciókkal elérni. Brüsszelre pedig ebben a kérdésben, sajnos bebizonyosodott, hogy nem lehet számítani, és csak a nemzetek védhetik meg állampolgáraikat. Itt lenne az ideje, hogy Európa kövesse a magyar példát! Egyre biztosabb, hogy nehéz tél vár rájuk.

Forrás és teljes cikk: Origó

Kiemelt kép: Magyar Hírlap