Orbán Viktor: Oroszország nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek. Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell – hangsúlyozta a miniszterelnök csütörtök este a Facebook-oldalán közzétett videóban. Orbán Viktor, aki részt vesz az európai uniós miniszterelnökök és elnökök prágai csúcstalálkozóján, a videóban közölte, hogy súlyos témák vannak az asztalon.

Lesz-e gáz, lesz-e elektromos áram az európai országok számára a következő hónapokban?”– tette fel a kérdést. Egekben az energia ára!

A kormányfő felidézte: Magyarország korábban már kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és -szankció alól, majd jelezte: az elmúlt napokban pedig sikerült elérni, hogy az új szankciók nem vonatkoznak sem Magyarország nukleáris energiájára, se az ország gázellátására.  Orbán Viktor kitért arra is, hogy

a szankciók azonban „az égbe emelték” az energia árát és ez Magyarországot is érinti.

Az árak szinte megfizethetetlenek”

– mutatott rá. „Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek. Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell” – fogalmazott Orbán Viktor, aki utóbbit nevezte a találkozó tétjének.

Forrás: Mandiner.hu

Kiemelt kép: Facebook