A CBS „The Talk” című műsorában múlt héten a filmsztár, Mark Wahlberg elmondta, hogy Kalifornia szomszédos államába, Nevadába költözött, hogy gyermekeinek „egy jobb életet” biztosítson – írja a 888.hu.

„Sok évvel ezelőtt azért költöztem Kaliforniába, hogy színészkedjek, és készítettem is néhány filmet az alatt az idő alatt, amíg ott voltam.” – mondta Wahlberg. Közölte, hogy az a célja, hogy a gyerekei – két fiú és két lány – meg tudják valósítani az álmaikat.

A lakosok szerte az államban tömegesen menekülnek Gavin Newsom kormányzó kaliforniai uralma elől, különösen 2020 óta, amikor a demokrata vezető és a többségében liberális törvényhozás a COVID-ra válaszul bezárta az államot. A magas adók, amelyek már a középosztályt is veszélyeztetik, az egekbe szökött bűnözési ráta és a megfizethetetlen lakhatási válság egyszerre tette nehézzé az ottani életet.

A Los Angeles Times idézte a Chicagói Szövetségi Tartalékbank jelentését, amely szerint Kaliforniában 2018–2019 között körülbelül 56%-os volt az elvándorlási arány. A világjárványt követően ez az arány 2020–21-ben közel 60%-ra emelkedett.

A Times továbbá arról is beszámolt, hogy a kaliforniai pénzügyminisztérium statisztikája szerint 2020 áprilisa és 2022 januárja között több mint 352 000 lakos pakolta össze a holmiját, és vert tábort máshol.

2022plusz: Az ember nem nagyon hinne az ilyen hírekben, mert Amerika ugye az ígéret földje, ahol minden nagyon szép, minden nagyon jó és mindenki mindennel meg van elégedve (Ferenc József után szabadon). Magam is kételkednék, hiszen ellenőrizni nem tudom, a messziről jött ember meg ugye akármit mondhat. Kételkednék, csak éppen nincs rá okom. Ezeket a híreket ugyanis a most regnáló amerikai kormány sajtója(???) lehazudja. A demokraták alatt remek dolgok történnek (szerintük), lásd BLM mozgalom, LMBTQ jogok és más nagyon haladó elmebetegségek. Akkor milyen alapon nem hiszek nekik?

Először is: a hírhamisító amerikai nagyüzemek (The New York Times, CNN és társai) naponta buknak le álhíreikkel, kifejezetten dilettáns, ismerethiányról tanúskodó, ám kétségtelenül rosszindulattal átitatott írásaikkal, interjúikkal. Nem egyszerű vádaskodásról beszélek, elég, ha a nagyonobjektív, gránitkeményenkorrekt CNN Szijjártó Péterrel készülő adásaira gondolunk. Aki látta bármelyiket is, tudja, mit várhat.

A „demokrácia földjén” szemrebbenés nélkül űzik a véleménydiktatúrát, tiltanak ki a közösségi médiából mindenkit, aki a fősodratúnak nevezett véleményekkel szemben mást merészel képviselni, legyen az akár ditroiti vízvezetékszerelő, akár még regnáló amerikai elnök. Az egyetemek liberálnáci alapállása ma már szinte természetes (tisztelet az alig létező kivételnek), a véleményszabadság jegyében minden konzervatív gondolatot száműznek kampuszaikról, és persze kifejezetten üldözik azokat is, akik ilyen véleményüknek hangot merészelnek adni.

Másodszor: Az említett fősodratú valami (állítólag sajtó) annyira hülyének nézi az embereket, amennyire csak lehet. Pedig ma már mindenről videó készül, képtelenség lehazudni azt, amit a felvételeken látunk, ám számukra nincs akadály, lehazudják. Ha agyilag zokni elnökük láthatatlan emberekkel fog kezet, az nem a demencia jele, á, dehogy! Csak meg akarta nevettetni a sajtót. Ha nem ismeri fel lányunokáját, ha úgy gondolja, hogy a hölgy tulajdonképpen a fia, az nem a szellemi leépülés jele, hanem hitvallás az LMBTQ emberek mellett. Ha azt hiszi, hogy az alelnöke az elnök, az nem a teljes zavarodottság jele, hanem kedveskedés a hölgynek. Ha felolvassa a számára készült „technikai forgatókönyvet” (bemész, integetsz, leülsz a helyedre), azt nem azért teszi, mert ennyi az agykapacitása, hanem azért, hogy mindenki lássa, mennyire alaposan felkészül egy-egy eseményre. Ha pedig közben elalszik, az nem alvás, hanem lehunyt szemmel koncentrálás.

És most elértünk a Kaliforniából menekülőkig: az nem menekülés, hanem azért történik, mert a demokrata vezetés legjobb szándéka ellenére is meleg van, amit egyesek nem bírnak elviselni.

Végül harmadszor: Van egy amerikai sógorom. Nem Kaliforniában, igaz, de sokszor nem is az USA-ban. Ő ugyanis szintén menekül – bár nem véglegesen, csak időnként, amikor elege lesz az otthoni ” amerikai álomból”. Nem fogják kitalálni, hová – igen, Magyarországra. Ide jön feltöltődni, megnyugodni, itt érzi jól magát. Tőle (is) tudom, hogy minden „álhír” igaz. Persze az is, hogy a demokrata irányítású tagállamok, területek egyre élhetetlenebbek, vagyis el kell hinnem azt is, hogy Wahlberg elmenekítette a családját Kaliforniából.

Vigyázat, Valóság nagybácsi jön amott! Persze neki is óvatosnak kell lennie, nehogy nagyon demokratikusan lelője valaki.

Forrás: 888.hu

(Címkép: cleveland19.com)