Új Jakab Péter-imitátor bontogatja a szárnyait a Parlamentben. Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője a nép pártjára átállt jobbikos exelnök babérjaira tör. A legendás bőrdzseki, farmer kombó helyett azonban – egyelőre – nyakkendő nélküli, fekete gombos fehér inget, szolid, sötét öltönyt és elődjéhez fogható hatalmas arcot visel. Kezdetnek ez is megteszi.

Kellő magabiztosság nélkül persze nem érdemes politikával foglalkozni. Bedő képviselő úr nyilván a kelleténél nagyobbat kortyolhatott az önbizalom mélységes kútjából, hiszen kivételes elszántságot sugározva emelkedett szólásra a Tisztelt Házban. A kezében tartott papírlap szinte meg sem rezzent, amikor mondandójának nagyobb nyomatékot adva szét-széttárta karjait és ritmusosan hadonászva, szemtelenül önelégült ügyészként vonta kérdőre a kormányfőt a rezsiszámlái mértékével és lakóhelyével kapcsolatban. Olyan stílusban, ahogy bizonyos Andrej Visinszkij kérdezgette anno Nyikolaj Buharin vádlottat.

A gesztusain persze még akad csiszolni való bőven, de – kétség sem férhet hozzá – hamar beérheti Jakab Pétert. Mondanivalójának barlangrajzhoz hasonló egyszerűsége egyelőre meg sem közelíti az ex-jobbikos vezérét. Persze gyakorlat teszi a mestert, Bedő képviselő úr szorgalmával valószínűleg nincs baj, tükör is van otthon, legfeljebb azon érdemes elgondolkodnia, hogy letegye a szemüvegét. Azzal ugyanis sokkal inkább egy túlterhelt adóellenőrre, mintsem a nép egyszerű és nagyszerű szószólójára hajaz.

Nem szégyen tanulni, könnyen elérhetőek Jakab Péter korábbi parlamenti megnyilvánulásai, némi gyakorlás és egy jó kontaktlencse segítségével túl is szárnyalhatja a mestert. Előbb, utóbb Bedő képviselő úr is elég tapasztalt lesz ahhoz, hogy nagy nyilvánosság előtt parizert rágcsáljon.

Innen pedig már csak egy aprócska lépés a krumplis zsák.

Forrás: 888.hu

Kiemelt kép: MTI