A fővárosi vezetés igazi „Júdea Népe Fronttá” vált, Karácsony Gergely csapatába a bejutáshoz elég csak „nagyon utálni” a Fideszt, valamint megszavazni a logikátlan ideológiai adókivetéseket.

A Tiborcz-adónak csúfolt közteherviselés bevezetéséről döntött a Főváros, így Karácsony Gergely kipipálhat egy választási kampányígéretet. Egyelőre úgy tűnik csak papíron, ugyanis a Főváros egyetlen területen vethet ki adót, mégpedig a Margitszigeten, amely lakóingatlanban nemigen jeleskedhet.

A témában Tarlós István, volt főpolgármester az ATV-n nyilatkozott arról, hogy véleménye szerint amellett, hogy az intézkedés gyakorlatilag nem jelent többletbevételt a Fővárosnak, „ez nem egy beszedhető adó”.

Karácsony Gergely 1 milliárd forint feletti ingatlanokra vetné ki a terhet, de Tarlós István szerint ez már onnan gyanús, hogy ki fogja megállapítani az ingatlanok értékét. A volt főpolgármester azért sem tartja reálisnak ezt a módszert, mert a tulajdonosnak jogában áll visszautasítani az értékbecslést, ennek alapján pedig nagy valószínűséggel nincs olyan ember, aki önként vállalkozna a vagyona utáni adózásra.

A műsorvezető szerint a jelenlegi főpolgármester intézkedése egy ideológiai döntés, ennek értelmében viszont nem vagyunk előrébb, mint a Brian életében. Ha adunk jogot a férfiaknak ahhoz, hogy szüljenek, végülis kivethetünk adót olyanokra is, akiktől végül nem tudjuk beszedni.

Forrás: vasárnap.hu

(Címkép: magyarhirlap.hu)