A jelenleg feldolgozás alatt álló munkatörvény kiszolgáltatottnak ismeri el az LMBTQ-kollektíva tagjait a munkaerőpiacon, ezért kiemelt figyelmet garantálnak a csoporthoz tartozó embereknek abban az esetben, ha esküvel hitelesítik szexuális irányultságukat, illetve identitásukat – szemlézi a20minutos.es cikkét a Magyar Nemzet.

A spanyol munkaügyi minisztérium megerősítette az információt, de hozzátették, hogy az esküt senki számára nem teszik kötelezővé, azt szabadon és önként tehetik meg az érintettek. A munkahelyekre vonatkozó új törvényt idén júniusban hagyták jóvá, jelenleg a kongresszusi feldolgozás folyamata zajlik.

Yolanda Díaz munkaügyi miniszter és alelnök azt mondta, hogy céljuk a foglalkoztatáspolitika teljes újratervezése, ami elengedhetetlen Spanyolország vállalatai és az ország jövője szempontjából. Az új törvény értelmében az állami foglalkoztatásban kiemelt figyelmet fordítanak majd nemcsak az LMBTQ-kollektíva tagjaira, hanem a bevándorlókra, a nemzetközi védelemben részesülőkre, a nemi erőszak áldozataira, valamint a társadalmi kirekesztettségben élőkre is.

A kormány szerint a legnagyobb diszkrimináció a transzembereket éri a munkaerőpiacon, ezért igyekeznek több programmal is támogatni foglalkoztatásukat.

Forrás: 20minutos.es

Címlapkép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj