Tizenhét esztendő telt el 2006 óta. Azóta felnőtt egy új nemzedék, akik közül jövőre már többen szavazó korba lépnek. Közülük sokan nem is tudják, mi történt 2006. október 23-án, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulóján. Azon a napon a Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök vezette hatalom rárontott saját nemzetére, terrortámadást indított az 50. évfordulón megemlékezőkkel szemben. Belelövetett a békésen ünneplők tömegébe, nem kímélve gyermekeket, családokat, idős embereket.

Több embert elhurcoltak a magukat rendőröknek álcázó terrorkommandósok, majd megkínozták, megalázták ezeket az embereket. Másoknak a szemét lőtték ki. Ketten ennek a terrorista attaknak a következtében életüket veszítették. Ha nem is akkor, hanem pár éven belül, de az akkor és ott szerzett mentális sokk, egészségügyi problémák vagy az abból adódó egzisztenciális hátrányok következtében. Egyikük, Nagy László volt, akinek a 2006-ban történt sérüléséről készült videó bejárta szinte az egész világot. Rá és a többi áldozatra emlékezve kíván emlékművet állítani Szilágyi Ákos, a Nemzet Zászlója az Andrássy Úton rendezvény ötletgazdája és szervezője.

Szilágyi Ákos az alábbiakat írta azzal kapcsolatban, miért látja szükségesnek ennek az emlékműnek a felállítását:

Véget ért egy emblematikus, 2006-os korszak. A Budaházy-féle Hunnia-per vádlottjai végül mind kegyelmet kaptak. Ezzel a feledés homálya felé indultak a 2006-os események és azok valós bűnöseinek elszámoltatása.

Szükségesnek tartottam tehát, hogy – a Hunnia-per kimenetelét már nem fenyegetve – mementót állítsunk annak, hogy 50 évvel a dicsőséges 1956-os forradalmunkat követően újra vér folyt a pesti utcán.

Az igazságszolgáltatás alapja a feledés elkerülése.

Várunk tehát minden, hasonlóan gondolkodót, akik osztják a fenti véleményt és a következőkben bemutatott emlékművet alkalmasnak tartják az emlékezés fenntartására. Kérjük, aláírasaikkal támogassák megvalósulását a Dohány utca bejáratánál.

További részleteket a felállítandó emlékművel kapcsolatban ide kattintva olvashatnak. 

Aláírásukkal ide kattintva tudják támogatni a megvalósulást!

Forrás: internetfigyelo.com

Fotó: magyartrikolor.wixsite.com