A román külügyminisztériumban is láthatták az Orbán Viktor miniszterelnök sálját bemutató képsorokat, a Transtelex szerint a bukaresti külügy rosszallását fejezte ki Magyarország bukaresti nagykövetnek, miután észrevették a Nagy-Magyarországot a miniszterelnök szurkolói sálján.

A románok elfogadhatatlannak tartják a „revizionista megnyilvánulás bármilyen formáját, ugyanis az  szerintük ellentétes a valósággal”

Forrás: Mandiner

2022 plusz:

Persze nem csak a román külügynek nem jött be a kormányfő sálja, hiszen a hírek szerint az ukránok is bekérették a magyar nagykövetet a sál miatt. Azon pedig már meg sem lepődünk, hogy Daniel Freund német liberális zöld politikus szintén kiszúrta, és hangot adott véleményének a Twitter-oldalán. „Milyen megnyugtató ez Magyarország szomszédai számára” – írta.

Ha ezeknek az országoknak a mai időkben nincs fontosabb dolguk, minthogy a magyar miniszterelnök szurkolói sáljával foglalkozzanak, akkor minden bizonnyal nem akad más tennivalójuk a vezetőknek, mert országukban minden rendben van. Az pedig, hogy néhány EP képviselőnek, Daniel Freundnak és barátjának, Guy Verhofstadtnak igen jó pénzért nem kell mást csinálnia, mint így vagy úgy Magyarországot piszkálni, ez az EU munkamorálját tükrözi.

Miután válság van, bizonyára lennének jelentkezők ilyen feladatra, még úgy is, hogy a két ember havi jövedelmének mindössze a negyedének a nyolcadáért írogatnának badarságokat. Ha az EU vezetői jól körül néznének százmilliókat lehetne így spórolni, nem forintban, hanem euróban.   

Kép: Facebook