Az Integritás Hatóság Igazgatósága 2022. november 18-án megtartotta alakuló ülését és a hatóság a feszes törvényi határidőket teljesítve megkezdte működését és a szakmai munkát. Az eddig beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van – áll az Integritás Hatóság közleményében.

A törvényből levezethető alapfeladatok ellátása mellett az Igazgatóság következő prioritásként a szervezetfejlesztést jelölte ki. Újonnan megalakult Hatóságként szükséges a munkáját feddhetetlenül a legmagasabb szakmai szinten ellátni tudó munkatársak minél hamarabbi felvétele.

A hatóság alapvetően az uniós forrásokból megvalósuló projektek közbeszerzési eljárásait fogja vizsgálni, és közbeléphet, ha olyan szabálytalanságot észlel, amely az uniós források nem megfelelő felhasználására ad lehetőséget.

A NYITOTT MUNKAKÖRÖKHÖZ KAPCSOLÓDÓ PÁLYÁZATOK HAMAROSAN ELÉRHETŐEK LESZNEK A HATÓSÁG OLDALÁN. ADDIG IS A HATÓSÁG AZ ELHIVATOTTSÁGOT ÉRZŐ LEENDŐ MUNKATÁRSAK JELENTKEZÉSÉT A [email protected] CÍMEN VÁRJA.

A Hatóság személyes ügyfélszolgálatot nem üzemeltet. A közérdekű bejelentéseket írásban – postai úton a 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. címen, vagy elektronikus úton a [email protected] címen – lehet megtenni.

AZ INTEGRITÁS HATÓSÁG A JOGSZABÁLYI FELADATAINAK MEGFELELŐEN 2022. DECEMBER ELSEJÉIG LÉTREHOZZA A KORRUPCIÓELLENES MUNKACSOPORTOT, AMELY LEGKÉSŐBB DECEMBER 15-IG MEGTARTJA ELSŐ ÜLÉSÉT.

A Munkacsoport nem kormányzati szereplőket képviselő tagjait nyílt pályázat keretében választja ki a hatóság. A Pályázati felhívást a hatóság elkészítette és 2022. november 11-én közzétette. A pályázatok beadási határideje 2022. november 24. 23:59.

Forrás: Origo

Kiemelt kép: Századvég