Nem lesz Facebook fiókom, mert nem akarom, hogy mindent tudjanak rólam – mondta valamikor 2008 körül egy jól szituált, diplomás ismerősöm (a férje főorvos és ő sem iratkozott fel, azóta sem). De, ugye mobilt használsz, hiszen azt ugyanúgy lehallgathatják, ha akarják? – kérdeztem tőle. A kérdést mély csend követte.

„A Nagy testvér figyel téged”. Közismert, hogy ez a szállóige George Orwell 1984 című regényéből származik, amely, bár sokkal korábban, még 1949-ben született, kiválóan megjósolta a jövőt. Elénk vetítette a minden-látó „Nagy Testvér” alakját, a Gondolatrendőrséget, amely „teleképeket” használ (olyan televíziót, amely kamerát tartalmaz és a Párt minden tagjának lakásában megtalálható), valamint az „újbeszél” nevű fiktív mesterséges nyelvet.

Ezeken már mind-mind túl vagyunk. Hogy most hol tartunk és egyáltalán, mit tehetünk, arról a Aman Jabbi indiai születésű kutatómérnök beszélt a TheGatewaypunditnak. Jabbi 25 évig dolgozott a Szilícium-völgyben, két mobiltelefonos kameraalkalmazás társfeltalálója, úgyhogy kiválóan rálát az emberek globális megfigyelésének mai állapotára.

Az „okos városokat” („SMART Cities”) világszerte „nyílt koncentrációs táborokká” alakítják át – fogalmazott a honlapnak adott interjúban.

Íme, néhány további gondolata: „Még ha olyan vörös (republikánus – a szerk.) államban élsz is, mint Florida, Georgia, Tennessee vagy Texas, akkor sem vagy elszigetelve vagy megvédve a fenevad-rendszertől, mert annak karmai már mind az 50 állam infrastruktúrájába bele vannak ágyazva.”

„Vannak jó szándékú emberek a konzervatív mozgalomban, akik figyelmeztetnek minket a szocialistákra, a kommunistákra vagy az iszlamistákra. De ezeket hiába is „iktatnánk ki”, mert a globalistáknak már megvannak a törvényei és a technológiai infrastruktúrájuk ahhoz, hogy a köztársaságot technokrata rabszolgaállammá alakítsák. Ez a zsarnokság legsötétebb része, amelyről senki sem akar beszélni. Egyetlen politikus sem beszél erről rendszeresen. A Kentucky-beli Rand Paul szenátor áll talán legközelebb a rendszer megértéséhez, de kíváncsi vagyok, vajon megérti-e a probléma teljes mélységét?”

A rendszer legyőzésének módja látszólag egyszerű, de mégis nagyon nehéz. Mert ugyanazok az emberek irányítják a szavazási rendszereket nemzetközi szinten, akik a SMART Cities infrastruktúráját építik ki világszerte.

Csak nemet kellene mondanunk. El kellene vetnünk a (digitális) rabszolgaságunk eszközeit, amelyeket csillogó ezüsttálcán kínálnak nekünk és amelyek oly csábítónak tűnnek. Ezek azok az eszközök és termékek, amelyek a 21. századi mozgalmas életünket olyan kényelmessé, hatékonnyá és szórakoztatóvá teszik. Így aztán azonnal megvásároljuk, majd frissítjük őket, biometrikus adatainkat is átadjuk nekik, míg egy nap arra ébredünk fel, hogy rájövünk:

egy digitális Gulágba szórakoztattuk magunkat, ahonnan nincs menekvés.”

Hogy miről is beszél a kutatómérnök?

Például az Amazon által kínált Alexa nevű rendszerről, amelyet most karácsonyra is majd milliók fognak megvásárolni és használni világszerte, Magyarországon is. Lelkesen mesélte egy barátunk, aki épp az Egyesült Államokból jött vissza, hogy „Alexa” nem más, mint egy személyi titkárnő, akihez szólni lehet és azonnal válaszol minden kérdésre. (Az Apple rendszere kell hozzá.)

Távolból is mindent beállít, ami egy okos otthonban van: hőmérsékletet, okos kamerát, rögzíti, hogy ki van a lakásban és mikor ment el, pizzát, repülő- vagy mozijegyet rendel, és így tovább. Minél több okos elem van egy okos lakásban (majd egy okos városban), annál több mindenhez lehet csatolni.

Hát nem csodálatos? Nem annyira.

Aman Jabbi szerint „a globalisták így akarják megtörni a szabad amerikaiak akaratát. A pénzügyeinken, az egészségügyi rendszeren és a szórakoztató rendszereken keresztül fogják ezt megtenni.

Az „egészségügyi útlevélnek” vagy „SMART egészségügyi kártyának” álcázott digitális személyi igazolványok szükségesek lesznek a munkavégzéshez, az internet eléréséhez és a következő digitális bankszámlákhoz vagy digitális pénztárcákhoz. Ezt a rendszerek összehangolása biztosítja és a Világgazdasági Fórum Agenda 2030 szavaival élve, hogy „senki sem marad le”.

Náluk lesz minden adatod, mindent tudni fognak rólad, erősségeidről, gyengeségeidről, sebezhetőségeidről.”

És hogy kik is ők? Valószínűleg ugyanazok, akiknél eddig is a pénz 98 százaléka volt. Majd övék lesz a rólunk szóló információk döntő többsége is, amivel még több pénzt fognak keresni.

Végül, a fenti eszközökhöz tartozik a (leendő) globális hitelkártya is. Erről beszélt a köztelevízióban Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum szóvivője.

Kattintsanak a videóra!

Kiemelt kép: Bitcoinbazis.hu