A nevéről elnevezett – Dobrev Klára – párt árnyék-miniszterelnökének legutóbbi Facebook bejegyzésében az alábbi mondatok olvashatók:

Éppen a múlt héten, pénteken mutattam be nektek, hogy a nyugdíjas szervezeteket meghallgatva az #Árnyékkormány hogyan védené a nyugdíjasokat az infláció egyre elviselhetetlenebb terhétől. Három azonnali intézkedést javasoltunk, mert pontosan tudjuk, hogy az orbáni 43%-os élelmiszerinflációt egyszeri nyugdíjemeléssel nem lehet kivédeni.

Úgy látszik, ezt csak Orbán nem érti. A miniszterelnök a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa és az Árnyékkormány három közös javaslata közül kettőt lesöpört az asztalról, és közben fogalma sincs róla, hogy mennyire reménytelen helyzetbe hozta az idős embereket – egy tisztességgel ledolgozott élet után.

Ahhoz, hogy az orbáni infláció és az elszabaduló élelmiszerárak ne temessék maguk alá a magyar nyugdíjasokat, 10%-os, idei nyugdíjkorrekcióra van szükség visszamenőleg és egyszeri, 100 ezer forintos kompenzálást kell adni a legnagyobb bajban lévő időseknek!

Dobrev-nyugdíj

 

2022 plusz:

Kedves Klára!

Maradjunk annyiban, hogy ígérgetni mindenki tud. Ráígérni is, persze csak akkor, ha van mire. Áskálódni is sokan tudnak, főleg a maga környezetében, mert, akiben némi tisztesség lakol, annak eszébe sem jut, hogy hazája, kollégája, vagy barátja ellen ármánykodjon. Ez utóbbi pedig nem mondható el az árnyékszéken ülő minisztereire és dk-s környezetére. Bár azt szokták mondani, hogy a jó gondolatok az árnyékszéken születnek, de valószínű, hogy az önök latrinája, nem az a hely. Főleg télen igyekszik minél előbb eltűnni az ember a Newton vécéről (szabadesés, ha nem tudná), mert nagyon hideg van és így egy-két perc nem elég a magvas gondolatokhoz. Az árnyékszék másik hibája, hogy nem lehet lehúzni.