Véget ért a Tündérkert című magyar történelmi-politikai thriller forgatása. A nyolc részes sorozat Móricz Zsigmond háromkötetes Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című regényét dolgozza fel, az MTVA és a Megafilm együttműködésében. A sorozat várhatóan jövő szeptembertől lesz látható a Dunán – közölte az M1 Híradó.

Látványos díszletek, korhű jelmezek és ötletes forgatási helyszínek. Több jelenetet például egy gyárterületen vettek fel, a tizedik kerületi pincerendszerben. A forgatás alatt természetesen 17. századi hangulatot idézett minden felvétel. Nyár óta egy több mint 100 fős stáb dolgozik csaknem 80 színésszel a kosztümös minisorozaton.

 „Egy 150 fős alap stábról beszélünk, amikor statisztás napunk van akkor többszáz főt is elértünk. A helyszínek tekintetében azt gondolom hogy ez legjobb, mert ez egy vándorforgatás volt helyszínről helyszínre jártunk több mint 30 helyszínen voltunk” – mondta Helmeczy Dorottya, producer.

Móricz Zsigmond regényének adaptációját, egy modern és látványos, nyolc részes minisorozatban láthatják majd a nézők. A Tündérkert a Megafilm és a MTVA koprodukciójában készül, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A stáb az utolsó forgatási napot és a rendező munkáját tapssal zárta le.

A különleges látványvilágú filmsorozat forgatókönyvén csaknem négy évig dolgoztak.

A készítők szerint egyik fő cél volt, hogy Móricz regényét még fogyaszthatóbbá tegyék a fiatalok számára is. A minisorozat azt a korszakot mutatja be, amikor Erdély, a Habsburg és az Oszmán Birodalom között sodródik.

Az ifjú erdélyi fejedelem, Báthory Gábornak folyamatosan konfliktusokkal és politikai cselszövésekkel kell szembenéznie. Báthory Gábor szerepében Katona Péter Dániel száll harcba Erdélyéért, míg atyai mentorát, Bethlen Gábort, Bokor Barna játssza.

Az egyenként mintegy 50 perces epizódok jövő szeptembertől lesznek láthatók a Duna csatornán.

Forrás: Hirado.hu

Kép: Képernyőkép