A marokkói szurkolók polgárháborús állapotokat idéztek elő a francia válogatottól elszenvedett vereségük után a francia városban, egy 14 éves fiú életét vesztette.

Úgy tűnik, nem tudták feldolgozni a végeredményt, azt, hogy a címvédő francia válogatott lesz az argentin csapat ellenfele a katari labdarúgó-világbajnokság fináléjában, miután a második elődöntőben szerdán

2-0-ra legyőzte a marokkói együttest.

Az Ultra-info Facebook-oldalán egy videót tett közzé arról, ahogy a mérkőzést követően – több nagyváros mellett – Montpellier is lángba borult, miközben összecsaptak a szurkolók.

Franciaország, Montpellier. Franciák kontra marokkóiak”

– írják röviden az alábbi videóhoz, amelyhez valóban nem szükséges bővebb kommentár:

Menekülni próbált a megtámadott sofőr, mikor a tragédia történt

A 14 éves fiú a dél-franciaországi város Rue de la Mosson utcáján randalírozó, látszólag marokkói szurkolókból álló nagyobb csoport tagja volt.

Helyszíni beszámolók szerint a tragédia azután következett be, hogy a szurkolók megpillantottak egy olyan fehér autót, amelyből francia zászló lógott, majd nekirontottak annak. Miközben megpróbálták letépni a zászlót, a sofőr pánikba esett, és sietősen átfordult a másik sávba, hogy gyorsan elmeneküljön.

A támadók nem tudtak minderre időben reagálni, így a 14 éves tinédzser a kerekek alá került, és súlyos sérüléseket szenvedett.

A hatóságok megerősítették, hogy egy közeli kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe – számolt be a Daily Mail.

Kiemelt kép: Facebook